Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2011 21:36 - ПОСТ И МОЛИТВА
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1586 Коментари: 0 Гласове:
1



  image
МОЛИТВА Господи, при всичките страдания,
при всичките противоречия
Твоята Любов ще ми бъде идеал, защото
Любовта носи Живота.
Мъдростта носи знанието.
Истината носи свободата, а
Духът ги съдържа в себе си.
Амин.


 МОЛИТВАТА ОЗНАЧАВА:
1. ЩИТ ОТ ПРЕПЛЕТЕНИ ЛЪЧИ с определена, избрана честота, която дава такава преграда на молещия, отговаряща на нужното спасение или избавление и енергийно зареждане;
2. ВИК ЗА ПОМОЩ, с който всеки молещ прави отново и отново избора си на свободно същество, заобиколено и свързано  с толкова здрави, но управляеми космически връзки;

3. СЪКРОВЕНО ОБРЪЩЕНИЕ към по-силен закрилник, чрез чиято помощ ще се въздигнеш и смирен, но и по-силен;

4. ВАШИЯТ ДАР от вашия Създател - чрез него получавате ВСИЧКО - а заплащате за него с ПОСТ и ВЯРА. Така  давате само страдания - преходни и дребни, по време на поста, а получавате през цялото останало време;

                     -ПОСТ - означава всяко ваше добро дело на смиреност, премълчаване и
                      всякакво въздържание в духа на Моето учение - всичко това е пост.

5. "СМИРЕНОТО ЧЕДО ТЕ МОЛИ, О ГОСПОДИ..." - Това е най-честото, най-лесното изпълнение и демонстрация, даже учебно упражнение за постигане на СМИРЕНИЕ. В този свят на  княза само по това ще ви познаят - по СМИРЕНИЕТО.

СМИРЕНИЕ

1. Смири се пред Законите на Вселената, а според тях всички сте равни.Този, който в този момент е застанал пред теб и крещи или агресивно те ограбва всякак - енергийно или материално, забравя точно в този момент, че е равен с теб пред Мен. А ти, Иисусово чедо, се смири, защото знаеш, ти виждаш, ти си вече запознат с Моето откровение /евангелие/.

2. "Оставям те, грешни мой брате - по думите си ще се накажеш и от делата си ще се оправдаеш......."

3. Понасям това, което на земен език означава  "унижение" - но това е ситуация, която или съм заслужил с деянията си, или ми е изпратена от БОГ. И в двата случая тя е, за да изляза по-разумен и по-силен.

4. Щадете силите си. След земен път идва друг по-бърз и по-отговорен...........

5. Разорете тленното си същество, но останете верни на нетленното, защото там сте най-МОИ.
  ЗАЩО КАТО УДАРЯ  ЕДНАТА СТРАНА ДА ОБЪРНА И ДРУГАТА? - Защото ударената вече е изградила чрез страданието нужната енергийна защита, а във всяко страдание съм Аз. Да, всяко ваше страдание ви приближава до Мен. То е звънец на Моята врата.

В НАЧАЛОТО НА ПЪТЯ

Навлизането в материята на Библията трябва да започва с вашето самостоятелно докосване до текста...
Първите въпроси нека бъдат относно историческото събитие и обстановката, но след това насочете умовете си към вашите очи, уши и сърца. Ако всеки ден усвоявате по малко от текста и го претворявате в ежедневието си, ще започнете бързо и без земен духовен наставник да "виждате" свидетелствата във всяка дума от него.
Ще слушате с "нови уши", ще схващате истината от все по-дълбоките недра на привидно наивните притчи. Така ще дойдат и моментите на големите прозрения, които са неизбежни и задължителни. Който веднъж е стъпил на първото стъпало и събира още сили, той ще стъпи и на второто.
Ето ви ключът, който е залегнал в Христовото учение - Следвайте наставленията, вложени в него, и ще получите всичко - и целта, и средствата за духовното си узряване..........
Усещането, че сте станали други вътрешно, ще дойде изведнъж. А това "други" най-често означава по-уверени, по-уравновесени, по-спокойни, по-добри............
И след  това, наглед толкова невинно и обикновено събитие /ако въобще може да има такова/, ще се изправите гордо пред собствените си очи - Аз съм нов човек. Живее ми се. Интересно ми е...........
СЛЕДВАЩОТО СТЪПАЛО Е СЪРЦЕТО.  Ако първото ви втурване към чуждата болка е станало след кратко размишление и осъзнаването, че Иисус така иска, то всяко следващо втурване ще бъде почти автоматично. Вие няма да се питате как иска Иисус, защото за вас няма да има друг начин, освен да помогнете........Вече ще сте влезли в реката на Иисусовата Любов и ще действате със скоростта на течението, без да се замисляте колко км/ч. е това или дали е повече, или по-малко спрямо вашата скорост.
Вие следвате течението на Любовта, а то е със скорост космическа. И само тези води ще ви направят частица от Космоса - Хармонична Истина, вярна..........
"Пийте от водите ми и никак няма да ожаднеете....."
Толкова ви е нужно да напредвате в Моята правда. Та вие виждате колко сте уязвими от вашия свят! Няма друг начин от този - да четете, да постите и да се молите.
Четете и ще разберете защо да постите. Четете и ще знаете как да се молите. Четете и ще виждате в молитвата поста, а в поста - молитвата.
Чрез поста ще разширите пътя си нагоре. Чрез него ще добиете сила и независимост от земните си окови. Да, освобождавате се чрез поста!
Молитва - Разбирате ли сега защо трябва да се молите най-вече за другите.......Вибрацията на думата "молитва" е "9" - вибрация на космическата любов. Затова молитвата не принадлежи на вас, а на другите. Чрез молитвата добивате вибрацията на любовта към ближния. Чрез молитвата към БОГ, вие всъщност се учите на тази любов, без да усетите дори как става...........
Думата "молба" е с вибрация "7" - божествено число. Молбата е част от молитвата. "7" означава, че си проумял Божия Дух. Знаеш, че помощта ти иде чрез Него и затова си я искаш. Знаеш, че от БОГ ще получиш това, което искаш, затова се молиш.

БЛАЖЕНСТВА
"Блажен" - човек, придобил нещо добро в повече от своите събратя.
Блаженствата са девет малки заповеди, които дават достатъчно като за първи глътки в пътя към Бога. Който ги изпълнява, ще придобива, ще блаженства.

1. "Блажени нисшите по дух, защото тяхно е Небесното Царство."
"Беден по дух" е онзи, който е в началото на Пътя. Върху него тепърва ще се излива Духа - той е ПОИСКАЛ да тръгне по този Път. Това е Пътят на Добруване чрез Иисусовото Слово. По този Път той ще се научи как да стане по-добър, т.е. как да  придобие благодатта на Светия Дух или как да вярва в Иисус Христос.

ПЪРВА ЗАПОВЕД:  "Избери да си беден духом"

2. "Блажени скърбящите, защото те ще се утешат......."
"Скърбящите" са тези, на които им е отнето нещо - здраве, близък чрез раздяла, имот или пари, сили да се справят с живота, обида /отнето е от гордостта им/, скърбят, че са бедни и гладни /отнето от човешкия материален оптимум/.
Те ще се утешат и ще получат чрез Благовестието /ръководство за Добруване/ всеки каквото му е нужно /напр. на болния - здраве/ чрез:
                           - МОЛИТВА към Бог;
                           - ВЯРА - чрез изпълняване на Неговите Заповеди и
                           - ПОСТ - освобождаване от земните окови, включително и пороците.
Скърбящият от загуба по близък ще се утеши чрез знанието, което носи Словото, че "Живи и мъртви сме едно семейство, че раздяла няма. Има живот след смъртта. Има разделение според доброто и злото. Това разделение в невидимия свят е по-категорично. Йерархията е строга според космическото добро /енергия/. Колкото си по-добър, толкова по-високо отиваш. А на Земята височината зависи от властта /като средство за подтискане/. Както във видимия или земен живот, така и в невидимия свят контактът е между същества от различно енергийно ниво /различна доброта/. По-напредналите помагат на по-изостаналите, защото смисълът да напреднеш нагоре е, да можеш да даваш на повече хора."

ВТОРА ЗАОВЕД: "Познай страданието и излез от него, без да го заобикаляш!"

3. "Блажени кротките, защото те ще наследят земята......"
Кои са "кротките" - тези, които проумяват, че не  борба, а  адаптация и синхрон са нужни в този земен живот. Не ние ще променяме, а ние ще се променяме в зависимост от условията, в които сме попаднали, защото това не е случайно, а ни е отредено според нашите заслуги и според предстоящите цели, като хора по Пътя.......

ТРЕТА  ЗАПОВЕД: "Адаптирай се към промените и проблемите!"

4. "Блажени, които гладуват и жадуват за правдата, защото те ще се наситят."
Глад и жажда са критерият за надхвърляне на земния жизнен минимум. Който прескочи този праг и изпитва нужда само от проникване в Истината за този свят, ще бъде удоволетворен чрез откровението в Словото. Защото То дава всичко за търсещия дух - прозрение, мъдрост, умение.............

ЧЕТВЪРТА ЗАПОВЕД: "Стреми се към Истината."

5. "Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост....."
"Обичай ближния си като себе си" - Чрез милост към ближния най-лесно се стига до любов към него. Милостта е първото стъпало към Любовта /Любовта е БОГ/. Милостта изисква съчувствие. Това означава да влезеш в страданието на ближния, да застанеш наравно с него - всички сме равни пред Бог. Чрез милостта ще се смирим.

ПЕТА ЗАПОВЕД: "Имай милост."

6."Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога"
"Чист по сърце" означава научил се да обича, придобил умението да обича, влязъл в космическата Любов, достигнал онова енергийно ниво, на което може да добие реална представа що е Бог.

ШЕСТА ЗАПОВЕД: "Научи се да обичаш!"

7. "Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии чада!"
"Божие чедо" означава духовно прогледнал човек; миротворец; хармонизатор. Човек, който духовно е прогледнал, е в състояние да схване хармонията в света. Това е резултат и цел на самото духовно проглеждане. Щом си прогледнал духовно и си разбрал, че има хармония, ти ще разбереш, и че трябва  да я съхраняваш във всичките направления на този свят. Внасяш мир между себе си и ближните си - съхраняваш хармонията.

СЕДМА ЗАПОВЕД: "Твори мир в себе си и между ближните си."

8. "Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно Царството Небесно."
"Правда" означава правилно, истинно, идващо от Бога.
Търсещият истината в света непременно ще претърпи духовно развитие, чиято единствено правилна посока е Бог. В хода на този процес се стига до онази хармоничност на духа, която се нарича "Небесно царство."
Ако търсещият бъде спиран от изпитания /гонения за това, че търси истината/, чрез страданията си той ще премине през тясната врата на Небесното Царство.

ОСМА ЗАПОВЕД: "Следвайки посоката към Бог, не се страхувай по Пътя!"

9. "Блажени сте, когато ви хулят и ви говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене."
Всякакви астрални или физически атаки са страданията, чрез които ще имаме Господ по-близо до нас.

ДЕВЕТА ЗАПОВЕД: "Не забравяй, че Истината иде от Бога!"

Който изпълнява тези заповеди, той се задължава в служба и преданост към своя Творец.
Човек се радва, когато вижда, че е на прав Път. Затова нека има радост във всеки, тръгнал към Иисус и страданията да не го объркват. Това е верният Път. Небесното Царство идва като край на нещо, като огън, който идва, който се задава. За този огън се говори в Благовестието. За едни този огън е унищожителен, а за други - Добро.

"ДОБРО" - винаги означава  добруване в нещо за човека. И действително ще се добият нови качества у вярващите чрез Светия Дух.
Най-уязвими са хората откъм здравето. Първо и най-често под  "добро" се разбира да си добре със здравето, да получаваш добро здраве. От тук Иисус започва да свидетелства за Доброто, което предстои, чрез лекуването. И апостолите първо учи да лекуват.
Но да получаваш здраве е първото и най-малкото. Солта на земята, вкусът на живота човешки не е само здравето. Солта е светлината у всеки един.
Светлината е добро - доброто у всеки един. Доброто у всеки един дава вкус /сол/, осветлява и прави живота му добър, т.е. живот, през който се получават блага. Добро даваш - добро получаваш. Ако си добър - добро даваш, защото "добрият човек изважда от съкровищницата си добро." Ако солта не е солена, ако светлината не свети /а тя свети само, ако стои на видно място и осветява другите/, ако доброто не е добро, то е зло. Защото сдредно няма.
Вярващите в Иисус са като светлина. Те трябва да я излъчват наоколо с всичко в себе си. Светлината винаги се вижда. Светлият човек винаги се забелязва. 

ПОРЪЧЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ "СВЕТЕЩИ" - Трябва да показват, че тази светлина може да бъде само от БОГ.
/по канала на Вили/
"Никоя сила в света не може да спре моето божествено растене.
В божия план е аз да раста в божията Добродетел.
В божия план е аз да раста в божията Правда.
В божия план е аз да раста в божията Истина.
В божия план е аз да зрея в божията Мъдрост.
В божия план е аз да изгрея в божията Любов.
Това е мое божествено право, което никой не може да ми отнеме."




 












Тагове:   библия,   молитви,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1031987
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930