Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2011 23:04 - МИСТИЧНАТА СИЛА НА ЗВУКА
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2178 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.08.2011 01:24


Lenny_Pld (With love) Админ
Хари Потър
imageimageimageimageimage
image Неактивен

Публикации: 1423

image
Магнит за здраве и късмет


imageimage
image « -: Юли 08, 2011, 11:08:15 »  

ОМ - графично и  букво-звуково значение

Какво е смисловото графично и  букво-звуково- то значение на знака и сричката "ОМ", чиито корени са Трансцедентални? .........
Абрахамските религии (в частност йудео-християнството) е взаимствало   своето "АМин"(Amen) от Египетското
"АМон", "АМун", чиито корени са в Санскритското "ОМ"("АУМ").

I.  Графично значение:

image

Точката, Кръгът (несъвършенна точка) и дъгите описват душата във Времето.
Всяка една стереометрична фигура в пространството или геометрична фигура в равнината са несъвършено описание на движението на душата във Времето (+Пространството) и Отвъд него.
Единствено отворените дъги и точката описват
дейстителното състояние на движението на душата.
Дъгата на Илюзията е Полумесецът. Той има
двойнствена функция(както самата Луна и Материя).
Предствялва както защитен пояс за Трансцедентът отдолу-нагоре, така и пропусклив инструментариум за Осъзнаване на Трансцедентът отгоре-надолу в дъгите на отделните видове съзнания.


Самата дъга на илюзията представлява ВЕЧНОСТТА.

    Ако я разгледаме с долните 3 дъги(видове съзнания и вери, съобразно 3-те гуни на матер. природа) заедно и БЕЗ точката това представялват безконечните цикли на преповтаряемост в материалният свят.
    Ако я рзгледаме заедно с точката, това  е Трансцеденталният свят, който също е вечен, но БЕЗ ЦИКЛИ.

image

Самата дъга на илюзията (Полумесецът) представялва Времето, Спиралите ("спирала"-"spiral" идва от "дух"- "spirit", Духът. Асоциира се с Господ Шива.)

За това Господ Шива има трансова, или полутрансцедентална позиция спрямо Трансцеденталния Абсолют Господ-Бог Кришна.

Господ Шива отговаря за гуната на Невежеството, НЕСЪЗНАВАНОТО- ТАМАС.
В тази гуна душата джива-атма има позиция еквивалентна на атома от мъртвата природа.
В това състояние душата минава след прераждане в Утробата на Вишну- "U-Terra", Uterus.
Всички паднали души, които не са осъзнали Абсолютът попадат в  Утробата на Вишну за ново раждане в матрицата. За това отрочетата имат още трансово съзнание- те спят сън без сънища - в не/без-съзнаване.
След определен период те си припомнят своя опит от предните прераждания, натрупани в подсъзнанието чрез Астралното съзнание, умът и гуната на страстта-раджас-сън със сънища.. Това състояние може да се задълбочи до състояние на гениалност на деви и демони.
Дъгата на сън със сънища се нарича "Сънят на Вишну" при Сътворението и завършва с Дъгата на Дълбок сън без Сънища след КОШМАР, предизвикан от Разрушаването(от Шива или Кали в "Нощта на Брахма" в Утробата на Вишну).

Будното съзнание няма нищо общо с Гениалността("Гениалността" е в резултат на натрупана добра карма  от прераждания на душата в Астрала, съзнанието на сън със сънища).
Будното съзнание е насочено към изчистване от Астралният свят до неговите най-висши нива, без обаче да преминава още в Трансцедента. Асоциира се с Брахма и Будха-съзнание.
Краят на Будното съзнание(Сатва гуна) е остър, така както са остри двата края на Дъгата на Илюзията- Духа -  "Тясната порта" към Трансцедентът.

В юдейската библия многократно е заявявано, че сънотворци, гадатели и врачки, които противоречат на племенната доктрина на Дух Йах(Аллах) ще биват избивани публично с камъни. Това, само по себе си, не вещае по-висше съзнание от Астралното, напротив - по-низшото му състояние ТРАНСОВО, сън без сънища, подобно на състоянието на атомите на материята. Дори юдейските "пророци" не отиват по-надалече - те започват да си мечтаят за "съвършенно астрално битие"(без цикли), което само по себе си е фантазия(илюзия).
Единственият представител на Будното съзнание в Абрахамизмът е Господ Исус Христос. Той, в нощта на Предателството Си от Юда, на 3 пъти заварва своите ученици да спят в Градината на Маслините(Гетсиманската градина), нищо неподозиращи за съдбата на своят аватар-гуру, който, в Своите молитви на будност, е толкова интензивен, че чак се потял постоянно...
"Глупецо, тази нощ ще изискам душата ти, а това що си приготвил чие ще бъде?” Лука 12:21
Астралното съзнание постоянно отлага и забавя реализацията на Истината и Богът. За това, то се оприличава за глупец, който крои планове без Кръчмарят("Кръшнарят"). То затъва все по-дълбоко трупайки негативна карма, прераждание след прераждание.....


Будното съзнание се характеризира с английската дума  "vigilance" -"бдение" , а Санскритската съответка е "Видйа"("Знание"). Българският глагол "виждам", латинският "vedere".
Бдението не предствлява "очакване в страх"(от някакви събития в матрицата и циклите), а -концентриране в ТОЧКАТА на Абсолютът- "Дхйана-йога", състояние на съзнание отвъд циклите в матрицата.

Точката и дъгата на илюзията се презентират от "бинду" мудра.
 Ауро-бинду- "Златна Ваикунтха".
"Бинду" значи "Точка" на Санскрит.

image  image

 
 
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 11:23:22 от Lenny_Pld (With love) »










Тагове:   звук,   ОМ,   медитация,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032124
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930