Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 02:03 - КУНДАЛИНИ - Събуждане
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4692 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.04.2011 14:05


Кундалини
Кундалини в превод от санскрит означава “кръгообразна енергия” . Тя е в основата на еволюцията при всеки индивид . Всички ние се раждаме и част от тази енергия е вече приведена в действие . Концентрирането и степента , до която Кундалини може да се активира , определя състоянието на духа на отделния индивид. Проблемът се състои не само в използването на тази енергия , но и в освобождаването на неизмерно големия потенциал на Кундалини , който се намира в основата на гръбнака .
Кундалини е естествена сила , присъща на всички нас . Тя не е религия , въпреки че се прилага и практикува от някои религиозни течения. Самият процес може да породи и утрвърди религиозни вярвяния у всеки . Древната източна литература изобилства от знания за Кундалини . Това не е в сила на Западната мисъл , която тепърва ще се развива в тази насока .
Кундалини е червено-оранжева енергия и се издига и следва линията на гръбначния стълб . Тя се слива с божествената енергия (съюза Шакти и Шакта) . Цветовете преливат в златисто или понякога в сребърно .
Хора , при които Кундалини е задействана несъзнателно отдават причините за своето състояние на други фактори .Околните ги считат, а и те самите се възприемат за умопобъркани или физически слаби . Самият процес може да предизвика усещане за смут и уплаха , вместо усещането за възвишеност и вдъхновение . От христянските писания става ясно , че мистиците са прилагали практики за освобождаване на Кундалини , които са били приемани за акт на страдание . Те са считали това за съюз с Бога .
Енергията протича нагоре по гръбначния стълб към върха на главата . Кундалини ни води към просветлението . В този си стремеж тя отстранява всякакви пречки и блокажи и предизвиква по-горе споменатите симптоми . Ние можем да подпомогнем или възприемем този процес . Напредналите в своето развитие придобиват изключителни паранормални умения , висша духовна осъзнатост и се доближават до Бог .

Симптоми на освобождаващия Кундалини :
1.необясними заболявания
2.раздразнителност (пристъпи на гняв)
3.загуба на памет и представа за реалността
4.бърза смяна на депресия и екстаз



Кундалини може да отдели огромна топлина . Хората, които имат непоносимост към топлина, е по-добре да не се пробват да  освобождават  тази енергия. По пътя си нагоре Кундалини пронизва всички чакри и ги активира . Ако някой има прекалено много блокажи Кундалини може да не премине областа . Тогава тя остава там  дни , дори месеци, докато блокажа не бъде изчистен . Някой път това не може да стане и Кундалини преминава през друго място. Така могат да се създадат болести и усложнения, но това е рядкост .
За да издигнеш Кундалини трябва да изчистиш енергиийната си система (най-вече надите/. Затова много хора работят първо по изчистване на чакри и т.н. .
И все пак, ако някой мисли, че е готов да издигне Кундалини може да пробва това упражнение :

Легнете с изправен гръб и врат (без възглавница !) . Може и да сте в седнало положение. Концентрирайте се върху участъка между гениталиите и ануса (резервоарът на Кундалини) . Вдишвайте дълбоко по йогийски метод . Разширявайте дихателните пътища , гърдите , корема … Издишвайте / вдишвайте до 5 път.  Стягайте аналния мускул при вдишване, при издишване отпунете . Това се прави 5 пъти . Накрая бързо свийте и отпуснете аналния мускул 10 пъти . Тогава Кундалини изригва и трябва да я направляваш и да следиш правилния ход .




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1031964
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930