Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 19:53 - Медитация за изчистване на чакрите
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2601 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2011 11:23


Медитация за изчистване на чакрите

October 10, 2010 by j_jotov  
Filed under Общи

1 Comment

Да обърнем внимание и на чакрите и необходимостта от тяхното постоянно пречистване. Ние сме изложени на безброй влияния и емоции, които поглъщаме и невинаги успешно неутрализираме. За да се чувстваме във форма, заредени, спокойни и уверени, че вземаме правилни решения се препоръчва сутрин и вечер да се изпълнява ритуал по пречистване на чакрите- нашите енергийни центрове. Има безбройни варианти, аз лично предпочитам „кратките” и забавни, като този на Дорийн Върчу, описан в нейната книга „Пречистване на чакрите”.Ритуал за пречистване на чакрите според Дорийн Върчу.

Ще работим със следните чакри отгоре на долу.

Коронна – намира се на темето, блести в кралско виолетово. Тя се повлиява от мисли и тревоги за Бог, божествените напътствия, които получаваме, какво изпитваме към Бог- любов, страх или яд.

Ушни чакри – разполагат се над ушите отляво и отдясно. Те блестят в червено-виолетово. Отнасят се към способността да „чуваме” божествените напътствия. Повлияват се от онова,което чуваме от медиите или отстрани и повтаряме като записи на мисъл в мозъка- страх, обиди, шум.

Трето око – разположено в междувеждието, блести в индигово синьо. Когато е отворено окото гледа навътре, а не навън, тъй като светът всъшност е вътре в нас. Третото око записва живота ни като филм, всички мисли и емоции, които преживаваме и ги възпроизвежда след като си отидем от този свят когато настъпи момента да ревизираме изминалия живот в отвъдното. Третото око се повлиява от мисли за бъдещето и миналото. Ако сте били преследвани в минали животи заради ясновидство от страх в този живот то е затворено и повреме на медитацията може да изчистите тези страхове.

Гърлена чакра – разположена при Адамовата ябълка.Блести ярко синя. Повлиява се от комуникация с другите, свързана с говорене, писане,пеене, художествени проекти, преподаване. Свързана е с изразяване на собствената истина и с изразяване на нужди.

Сърдечна чакра – в гръдния кош до сърцето, блести в изумрудено зелено. Отнася се към взаимоотношения – семейство, любовни, приятелски, с работодатели и колеги. Отнася се към всички аспекти на любовта. Към привързаности и обсебвания, зависимости – от храни, наркотици, кроасани (ха, ха), алкохол, цигари…Както и се отнася към прошката и себе-прошката.

Слънчев сплит – разположена около пъпа, блести в ярка златисто жълта светлина. Има отношение към въпроси, свързани с власт, сила, контрол. Страх от или желания за власт, сегашни или минали преживявания, когато някой с по-голяма власт ни е потискал. Отнася се към страха да не „изпуснем от контрол” живота си, който страх блокира намесата на божествената сила и помощ.

Сакрална чакра – в долната част на корема, блести с чисто оранжево. Отнася се към удоволствията от храна, напитки, секс, както и към тяхното пристрастяване. Също има отношение към почивката, съня,мислите ни за това как изглеждаме.

Коренна чакра – в основата на гръбнака, блести в ярко червено.Отнася се към богатството, кариерата, дома, собствеността, физическото оцеляване и нужди. Повлиява се от мисли и емоции свързани с тези области.

Балансираните и изчистени чакри са с еднаква големина, вибриращи, блестящи в съответния цвят, отворени и оформящи един общ светлинен канал.

Медитация за изчистване и балансиране на чакрите

1.      Седнете или легнете в удобна поза. Ако имате нужда, пуснете си нежна, отпускаща музика.

2.      Повикайте своите ангели да ви помогнат. Повикайте Арх. Михаил и Рафаил да ви асистират- Арх. Михаил да ви пази и премахва страховете и негативните емоции, а Арх. Рафаил да осъществи пречистването.

3.      Вдишвайте и издишвайте дълбоко.

4.      Визуализирайте прахосмукачка. Започнете за почиствате чакрите си отгоре на долу, като се спирате на всяка една толкова дълго колкото  нужно. Опитайте да се представите в какво състояние е чакрата, колко е отворена, има ли назъбени краища, твърда ли е, има ли запушвания, прилепнали материали и т.н. Забавлявайте се.

5.      След като приключите с всички чакри визуализирайте лъч светлина, който се спуска отгоре и ви облива като изпълва всяка чакра отгоре на долу със светлина. Вижте чакрите как се оформят в еднакви по големина кръгове и блестят в ярка собствена светлина. Вижте как оформят един общ светлинен канал от върха на главата до петите ви и през този канал се влива божествена енергия. Почувствайте се част от тази светлина и се свържете с истинското си божествено Аз.

6.      Върнете се бавно в реалността като благодарите на ангелите и докосвате с ръка всяка една от чакрите. Затворете чакрите като поставите символичен кръст или друг затварящ знак.

7.      Отворете очи и изпийте с удоволствие едно горещо питие.

8.      Ако по време на тази медитация ви се появи спонтанна идея или мисъл, те са от извора, запишете я.

Ето още една помощна медитация. Нарича че се Топка от любов и е описана от Даяна Купър и Шерън Хътон в „Открий Атлантида”.

Tags:

Най-новото





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032474
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930