Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2019 01:46 - МНОГО ЕФЕКТИВЕН МЕТОД ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА БОЛКАТА В ГЪРБА И ЗА КОРИГИРАНЕ НА ФИГУРАТА
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1023 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2019 00:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


  imageimage
 MAX SCHERBININ             

                                                                                                             
https://vk.com/id9444180
стр. 32



МНОГО ЕФЕКТИВЕН МЕТОД ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА БОЛКАТА В ГЪРБА И ЗА КОРИГИРАНЕ НА ФИГУРАТА 



Тази проста техника е разработена преди десет години от японски специалисти. Тя  позволява да се върне естественото положение на гръбначния стълб и да се промени фигурата, вкл. да се намали талията и да се изправи гърба. Японската методика за въздействие върху фигурата се явява един вид разтягане, коригиращо костите на таза и подребрието, поставяйки ги в естественото им положение.

Хората, които практикуват този метод продължително време, признават неговата ефективност. Във времето се постига корекция на фигурата, което се забелязва по намалените обиколка на талията и мастни отлагания в коремната област. Голям плюс е изправянето на стойката.

Методът на японските лекари се свежда до запазване на определена позиция на тялото в легнало положение в продължение на 5 минути. При това под кръста се поставя цилиндрична възглавница или хавлия, навита под формата на  цилиндър, с достатъчна здравина. Постелката, върху която се извършва упражнението, трябва да е достатъчно устойчива.

ОПИСАНИЕ НА УПРАЖНЕНИЕТО

1. Правим цилиндър от хавлия с дължина 40 см и височина 7-10 см, като го превързваме  от двете страни с канап за по-голяма устойчивост. Можем да използваме и цилиндрична възглавница.

2. Лягаме на достатъчно твърда повърхност и поставяме цилиндъра под кръста.

3. Краката са изпънати на ширината на раменете. Разстоянието между петите трябва да е мин. 20 см. Палците на краката се допират един до друг в горната си част /виж изображението/.

4. Ръцете са изпънати назад с длани към пода, като малките пръсти се допират един до друг в горната си част /виж изображението/.

Позата е достатъчно неудобна. Ако не можете да изпъните ръцете, оставете ги в позицията, която е удобна за Вас. Важно е малките пръсти да са един до друг.

5. Лежите в това положение 5 минути.

Ако не Ви е възможно да задържите тялото си в тази позиция в продължение на 5 минути, направете го за по-малко време, като постепенно увеличавайте продължителността до необходимите минути.

При всеки сеанс костите и ставите се придвижват по малко към правилната позиция, затова е много важно след упражнението да не ставате рязко. Придвижете се бавно от единия на другия хълбок до изправяне.

Методът не е универсален, както и всички други методи! Ако в процеса на изпълнението се получат проблеми с гръбнака или се появят силни болки, най-добре се обърнете към съответния специалист.

Бъдете здрави!

Щракнете върху изображението, за да го видите в пълен размер.

image

Маккензи Р. «Как избавиться от болей в шее и пояснице» (1994г).pdf
Алексеев А.В. «Как навсегда избавиться от боли в спине за 10 дней».pdf
Дикуль В.И. «Лечим спину от грыж и протрузий».pdf
Дикуль В.И. «Ежедневник: Жизнь без боли в спине (женский)» (2012г).pdf
Дикуль В.И. «Ежедневник: Жизнь без боли в спине (мужской))» (2012г).pdf  Дикуль В.И. «Ваш здоровый позвоночник».pdf   
Дикуль В. И. « Жизнь без боли в пояснице».pdf
Дикуль В.И. «Лечим спину от остеохондроза».pdf



ВНИМАНИЕ! В оригиналния сайт можете да изтеглите посочените горе книги за четене. В тях ще откриете много ценни упражнения за шийна остеохондроза и много други ценни съвети. Приятно четене!

"По подобие на ръката, с която можем да придадем форма на парче тесто, така и със силата на волята можем да устремим ума си в посоката, която желаем."
Лама Сопа Ринпоче

 Изключително мощна Намгялма мантра дадена от  Върховен лама Сопа  Ринпоче в 1999 г. за очистване и дълголетие: 

Практикуването на Намгялма мантра е особено ефективно за преодоляване на препятствията към дълъг живот, за истинното очистване на тялото, ума и речта от неблаги деяния и е в помощ на всички, които страдат от тежки болести. Защитава ни от осемте вида страх и предотвратява прераждането ни в по-нисши светове. Благото  действие на мантрата е велико, защото нейната защита остава с нас не само в този, но и в бъдещите ни животи. Тя изчиства негативната карма.











Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032817
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930