Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2018 23:52 - ЛЕЧЕНИЕ С КИСЛОРОДНА ВОДА - проф. НЕУМИВАКИН
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4432 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.10.2018 02:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 
ЛЕЧЕНИЕ С КИСЛОРОДНА ВОДА
Проф. Неумивакин


Проф. Иван Неумивакин е доктор на медицинските науки, член на Международните академии по информатизация и енергоинформатизационни науки на Руската академия по естествени и медицинскотехнически науки и повече от 30 години се занимава с космическа медицина, т.е разработка на методи и средства за медицинска помощ на космонавтите при полети с различна продължителност.
В България Проф. Неумивакин стана много известен с правилата за лечение на онкологични заболявания със сода за хляб- сода бикарбонат и чиста вода.
Тук той разказва за своето лечение с кислородна вода.

КИСЛОРОДНАТА ВОДА И ЛЕЧЕНИЕ
КИСЕЛИННО-АЛКАЛЕН БАЛАНС НА ТЯЛОТО

Доказано е, че ако онкологичнен тумор се постави в кисела среда, то той продължава да се развива, а в алкална бързо загива. Ето защо киселинно- алкалният баланс на организма трябва винаги да бъде в границата на 7,35-7,45, което се регулира преди всичко от калция, благодарение на който се неутрализира излишната киселинност. Ако киселинността- рН е по-ниско от указаната граница и се приближава към 6, възниква значително окисляване на организма, още повече на фона на недостига на кислород, без който процъфтяват както онкологичните клетки, така и различните патогенни вируси и гъби. При такова състояние човек даже може да умре. Значи вие трябва да употребявате повече храна с нормален рН. Ако показателят на продукта е по-нисък, означава, че такава храна, окислявайки организма, само вреди на здравето ни.
Погледнете как се отличават по кисело-алкален показател различните продукти от животински и растителен произход:

ПРОДУКТИ С КИСЕЛИНЕН ХАРАНТЕР

Месо -  3,98
Риба -  3,76-5,78
Чай - 4,26
Птици -  4,34
Пшеничен (типов, пълнозърнест) хляб  - 4,89
ХРАНИ С  АЛКАЛЕН ХАРАКТЕР

Зърнени изделия  - 5,52
Кашкавал  - 5,92
Бял хляб  - 5,63
Кафе -  5,59
Бира -  6,12
Яйца -  6,45
Жива ( не от водопровода) вода -  9,5
Царевично олио -  8,4
Соево олио -  7,9
Зехтин -  7,5
Зеле -  7,5
Картофи -  7,5
Мед, райска ябълка -  7,5
Прорасла пшеница, пъпеш, авокадо -  7,4
Моркови -  7,2
Цвекло -  7,0
Диня -  7,0
Салата (маруля) -  7,0
ОСНОВНО ПРАВИЛО

Цялата работа е там, че животинската храна, употребявана в непресен вид – преварен, консервиран (значи – лишен от кислород), лошо сдъвкана, но преработена с разредения от течност стомашен сок (който губи своята концентрация, ако вие пиете вода по време на ядене или пиете чай, кафе веднага след хранене) – окислява организма, създава напрежение в течностния „конвейер“, намалявайки неговата „течливост“ и всмукваемостта на необходимите на клетките вещества.
В растителната храна пък се съдържат много алкални елементи и органични киселини, които, разлагайки се, образуват слаби киселини и силни основи (алкали), и отделят допълнителна енергия (4 ккал). Киселините, благодарение на калция, се разрушават при образуването на въглероден диоксид и вода, с помощта на която се изхвърлят шлаките и излишъците, използваната вода, което намалява отоците.
Останалите в организма алкални елементи, като солите на калия, калция, натрия, магнезия преместват киселинно-алкалното равновесие в алкалната страна. Следователно даже окислената растителна храна, която например препоръчва Б. В. Болотов, винаги ще подпомага алкализирането на организма, а всяка животинска храна го окислява, което съдейства за появяването на различни нарушения и болести. Ненапразно Природата разумно е разпоредила 3/4 от всички нейни продукти да имат алкални свойства и само 1/4 – киселинни, към което всички ние сме длъжни да се придържаме при порциона си, ако искаме да сме здрави. Това е особено важно за лицата в напреднала възраст.
ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА И УПОТРЕБАТА НА КИСЛОРОДНАТА ВОДА

Природата е постъпила мъдро, давайки на организма всичко, за да функционира нормално като самодостатьчна, саморегулираща се система. Един от главните, съставящи тази система, елементи е способността за образуване на клетките на имунната система (левкоцити и гранулоцити) от молекулярния кислород и водата – кислородната вода. Кислородната вода от своя страна се разпада на вода и атомарен кислород, което представлява мощно оръжие в бор- бата с всякакви патогенни „врагове“, били то вируси, бактерии, гъби или всякакви други паразитни инфекции. Тъй като при това се отделя необходимият на клетките активен кислород, то едновременно с това се отстранява явлението гликолиза, възникващо при недостиг на кислород, от което страдат всички биохимични и енергетични реакции на организма, а на първо място – митохондриите, които престават да изработват нужната на клетките енергия. Митохондриите играят огромна роля в жизнеността не само на клетката, но и на целия организъм. По-горе се говори, че раковите клетки могат да живеят само в без-кислородна среда.
ФОРМИ НА ПРОИЗВОДСТВО И
ТРАДИЦИОННА УПОТРЕБА НА КИСЛОРОДНАТА ВОДА

Кислородната вода – това е безцветна течност (при големи обеми или концентрации е бледо синкава) без мирис. Това е нетрайно съединение, добре разтварящо се във вода и разлагащо се на светлината даже при стайна температура, във връзка с което е по-добре да се съхранява във флакони от тъмно стъкло.
Кислородната вода наричат също перхидрол, хидроперит, хиперол, лаперол.
Начини на лечебно използване на кислородната вода
Дозата е 10 капки при един прием 30 минути преди хранене или 1,5-2 часа след ядене. При това не е случайно началният прием на кислородна вода (10 дни), а и при вътрешновенозно вливане, да е определен в режим на привикване. А и самите болни могат да определят за себе си приемливата комфортна доза, например даже непревишаваща 3-5 капки на един път.
Важно обяснение
В нашия „цивилизован“ живот ние ядем пържена, мазна, пушена, а освен това отровена от химически вещества храна, в която кислород няма въобще, затова за преработването й е нужно много голямо количество кислород. А тъканите практически живеят в без-кислородна среда и са принудени да се борят за всяка „глътка въздух“. Затова при някои хора даже взимането на две капки кислородна вода извиква понякога различни неразположения, даже до припадъци, както това се случва с градския човек, оказал се в гората. И все пак, имайки предвид това, че човешкият организъм заради обездвижения си начин на живот, начина на хранене и други фактори, практически винаги изпитва недостиг на кислород, взимането на кислородна вода при всякакви разстройства не би било излишно.
Ако след взимането на кислородната вода се появят каквито и да е дискомфортни състояния, болка, тежест и др., то за 1-2 дни трябва да се прекрати приема или да се понижи до 3-5 капки. При използването на водата трябва да се взима витамин С (една скилидка чесън на ден ще реши тази задача).
ВЪНШНА УПОТРЕБА

Използва се във вид на компреси, втривания във всякакви болезнени места (областта на сърцето, съдовете и т.н.), намазване на кожната повърхност при болестта на Паркинсон, при разсеяна склероза: 1-2 ч.л. 3%-ен разтвор на кислородна вода на 50 мл вода, при следващо увеличаване на концентрацията на разтвора чак до 3%-ния.
 
За жабурене на устата да се употребява 1 ч.л. 3%- на кислородна вода на 50 мл вода.
 
При кожни заболявания (екзема, псориазис и др.) може да се използва не само 3%-на кислородна вода (неразредена), но и 15-25-33%-на кислород на вода, която може да се купи в магазините за химически реактиви. Обривът трябва да се намазва 1-2 пъти на ден до пълното му изчезване.
 
Ако имате гъбички по краката или на други места, или брадавици по тялото, и други обриви, то трябва да се мажат с 3%-ен разтвор на Н2О2 няколко дни, и те ще изчезнат.
 
При инфекции на рани, гнойни процеси, ожулено и др. подобни, кислородната вода способства за по-бързото зарастване. Както е известно, добро дезинфекционно средство при недълбоки рани, порязвания и напукано, а също при кожни заболявания, е стипцата. Нейното приложение ще бъде по-ефективно в съчетание с кислородна вода: в 10%-ен разтвор на стипца (на 10 мл вода — 10 г стипца) да се добави 1 ч.л. 3%-на кислородна вода. Този разтвор е прекрасно средство за лечение на трофически язви, кожни прояви от различен характер, повърхности с рани при лимфоденити.
 
Използване на кислородната вода във вани. Ние, като правило, обръщаме малко внимание на нашата кожа, а нали нейната площ е 2м2 и тя работи като бъбреците и белите дробове. Т.е. чрез кожата ние също дишаме и през нея се извеждат продуктите на метаболизма. Ето защо след гимнастика, каквото и да е натоварване, обилно отделяне на пот, трябва непременно да си вземем лек душ. В противен случай вредните вещества отново ще се окажат в организма.
 
Много добре действа на кожата вана с кислородна вода, впрочем отдавна вече официално препоръчвана в много страни: Англия, САЩ, Канада.
За една топла вана да се вземат 5-6 шишенца кислородна вода (по 40 мл). Времето за ваната е 30-40 минути, след това в тази вода да се добави топла вода и да се измие тялото. Само помнете, че шампоани, сапуни, особено вносните, съдържат в състава си основи и, измивайки от повърхността на кожата киселия защитен слой, ви правят действително „голички“ и така през кожата проникнат различни инфекции. Курсът: 5-7 вани през ден, след половин месец може да се повтори.
Какво дават ваните с кислородна вода? Нормализиране на ходенето по голяма нужда, изгонване на глистите, нормализира се кожното покритие при екзема, псориазис, дерматити, трофически язви, намаляват болките в гръбначния стълб, съдовете и мускулите.
Внимание! При взимането на вани с кислородна вода може да се наблюдава повишение на температурата, поява на розови петна по кожата, леко стомашно разстройство. Нищо страшно няма. Това са признаци на замърсяване на вашия организъм и колкото повече е (замърсен), толкова по-изразени са те. Здравият човек при такава вана ще почувства само облекчение.
Употреба в козметиката. Всички съществуващи козметични средства – кремове, гелове, лосиони – оказват преди всичко външно въздействие, а нарушаването на функциите на клетката зависи от вътрешното състояние на организма, от неговата зашлакованост, зависеща преди всичко от степента на обезпечаване на клетките с кислород. Сухата кожа, комедоните, бръчките и много други се отстраняват с кислородна вода.
Трябва да се измие лицето с вода, добре да се избърше и с навлажнено памуче с 1-1,5 %-на кислородна вода, а по-късно – с 2%-на да се помасажират лицето и шията.След 20-30 минути отново да се изплакне лицето с топла вода.
Същата тази процедура можете да я проведете при целулит, само усилвайки действието на кислородната вода с помощта на масажен апарат или аппликатора на Кузнецов, а по-добре на Ляпко. Да се масажират коремът, бедрата, ръцете, краката и след това да се навлажни повърхността на кожата с 3%-на кислородна вода.
ВЪТРЕШЕН ПРИЕМ

Да се взема по 1 капка на 2-3 супени лъжици вода (30-50 мл) 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене или 1,5-2 часа след храна. Ежедневно се добавя по една капка, докато се стигне до 10 капки на десетия ден. Да се направи пауза от 2-3 дни и да се взима вече по 10 капки, като се прави пауза на всеки 2-3 дни. Някои болни въобще не правят прекъсване. Ако има необходимост, на децата до 5 години може да се дава по 1-2 капки на 2 супени лъжици вода, от 5-10 години – по 2-5 капки, от 10-14 години – по 5-8 капки наведнъж, също 30 минути преди хранене или 1,5-2 часа след.
УПОТРЕБА ПРЕЗ НОСА И УШИТЕ
При каквито и да е заболявания или некомфортни състояния (грип, простуда, главоболие), особено при болестта на Паркинсон, разсеяна склероза, заболявания на носоглътката (синузит, възпадение на челните кухини), шум в главата и др., трябва да се капе кислородна вода в носа в съотношение 10-15 капки на супена лъжица вода и по цяла пипетка да се накапе най-напред в едната, а след това в другата ноздра. След 1-2 дни може да се увеличи дозата – по 2-3 пипетки във всяка ноздра, а след това да се слага до един кубик с помощта на еднограмов шприц. Когато след 20-30 секунди от носа започне да из- тича слуз, трябва да се отиде в банята, да се наклони главата към рамото, с палец да се затисне ноздрата, която е отгоре, а през долната спокойно да се издуха всичко, което излезе от носа. След това да се наклони главата на другата страна и да се повтори същото. 10-15 минути нищо да не се пие и яде.
 
При кръвотечение от носа (това добре знаят лекарите от бърза помощ) носът се тампонира с 3%-на кислородна вода с последващо изясняване на причините на кръвотечението.
 
При различни заболявания на ушите и глухота, в началото трябва да се използва 0,3-0,5 %-ен разтвор на кислородна вода (1 мл Н2О2 на 1 супена лъжица вода), след няколко дни концентрацията може да се повиши до 1-2% (да се капе или да се сложи памучен тампон).
 
превод от руски Инанна
 
Vluhvite.com © 2015 All Rights Reserved | Web Design by TriStapki.com
 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032891
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930