Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2014 20:28 - СИЛА, ЗДРАВЕ Е БОГАТСТВО
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1903 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2014 14:44


     Сила, Здраве е Богатство                                            Път, Истина, Живот


СИЛА, ЗДРАВЕ Е БОГАТСТВО - ПЕЙТЕ ТЕЗИ ДУМИ И ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВАТЕ

 

Още по темата
imageКогато си болен - пей
imageС песен ще се лекувате
imageЛюбов, Радост, Веселие - за лекуване и при неразположение
imageЛюбов и Съгласие - един метод за лекуване
Още упражнения от категориите
imageМетоди за лекуване
imageМузикални упражнения
www.beinsadouno.com/old/practice.php



Давам ви следните думи: “Сила, здраве е богатство”. Тия думи ще ги изпеете. Всички неща, които не са направени хубаво, имате право да ги критикувате, но хубавите неща не можете да критикувате. Умният човек, добрият човек, силният човек не може да критикувате. Си-ла - това са два тона. Тук има слизане отгоре надолу. Къде е ударението? На първата сричка. Тия думи могат да се изпеят по много начини, но има само един истински начин. Когато пеенето ви е в съгласие с природата, вие придобивате нещо; не придобивате ли - не пеете хубаво. Ако не пеете хубаво, ще ви критикуват. Аз говоря за музиката, при която се придобива нещо. Музиката дава разположение. Най-първо ще пеете тихо и след като се научите да пеете хубаво, ще пеете по- високо. Хората непременно трябва да пеят. Казано е: “Пейте и възпявайте Господа в душата си”. Нека да започнем изпяването на тези думи. (Учителят много пъти изпя тези думи: “Сила, здраве е богатство”.) Всички хора съставляват възможности. Те са едно благословение. Всеки един човек е едно благословение в света. Всяко едно същество, всяко дърво и другите същества са възможности. На всичко трябва да се радваме. Това са възможности, които Бог е създал в света. Радвайте се, че сте един свят на възможности. Я изпейте сега тия думи. Вижте каква сила дойде сега чрез тая песен. Силата дойде от невидимия свят. Гениите на музиката я изпращат. Необходимо е човек да има спокойствие в душата си. Всеки човек трябва да се владее - и млади, и възрастни, и стари - понеже се намират в един свят на вечни възможности. Не съжалявайте, че нещо не е станало. Радвайте се, че не е станало. Радвайте се на всички страдания, които са дошли. Всичко, което става в света, ще се обърне на добро. (Всички пяхме старата песен.) Влезте в съобщение с мощните сили в природата. Вятърът като дойде, той раздвижва листата. Те се движат в зависимост от неговата сила и от неговото разположение. Когато дойде Духът, когато пристигне Божественият Дух, той знае как да раздвижи човешкия ум и човешкото сърдце. Оставете във вас Божественото да действа.

Реалността ни носи постоянно една вътрешна утеха. Казахме: “Сила, здраве е богатство”. Тогава ще дойдете и до следните три думи: Път, Истина, Живот!
Как ще изпеете тези думи? За три месеца пейте песента “Сила, здраве е богатство”. Развейте знамето! Като станете от леглото, запейте тези думи из стаята.

Ако някой ви гледа отвън, ще каже: “Какво прави този човек?”

Колко работи ни пържат! Колко работи ни стягат! Когато имате ставен ревматизъм, или неврастения, или главоболие, това не е ли стягане? Онези от вас, които са нервни, да пеят “Сила, здраве е богатство” и ще се излекуват! Никакви други церове. И онзи, който има болки в корема, и той по същия начин да пее: “Сила, здраве е богатство”. Така ще се излекува.


* "СИЛА ЗДРАВЕ Е БОГАТСТВО" - можете да изтеглите мелодията на песента например от тук:
www.bratstvoto.net/music/pesni/Sila_zdrave_e_bogatstvo.mp3


и още песни за СИЛА:

* "НЕВА САНЗУ" - Проводник на сили

simeonsimeonov-tenor.org/Moiata_Molitva/04_Neva_Sanzu.mp3 Песента е написана в източен стил. Думите й са взети от прастар свещен език. Сричките й са подредени така, че да  служат за проводник на сили. Песента показва духовен път, който не е гладък. Има препятствия. Тук човек трябва да слезе от височината в долината, за да разреши някой труден въпрос в живота. Тя е от песните на адептите, чиято музика е създадена много преди нашата.
* "КИАМЕТ ЗЕНУ" -  Силата, с чиято помощ трябва да се воюва, за да се победи ограничението, за да започне възраждането.
simeonsimeonov-tenor.org/Duhut_Bojii/22_Kiamet_Zenu.mp3 "Киамет Зену" означава, че влизаш в едно красиво място, толкова красиво, че се чудиш върху какво най-напред да спреш погледа си. Думата "киамет" означава великото в живота. Онова, което се крие във времето и пространството. То е началото на нещата, онова, което дава подтик към творчество. Оззначава също така и силата, с която трябва да се победи ограничението, за да започне възраждането. "Махар Бену" е Великият, Който урежда и съгражда нещата. Той е неизменен и постоянен.

*
"СИЛА ЖИВА, ИЗВОРНА"
simeonsimeonov-tenor.org/Panevritmia/07_Izgriava_Slunceto.mp3
Тоновете на тази песен показват движение, извиране нагоре и разширяване. Потиснатото в човека се освобождава, дава му се ход и правилно движение. За да може човек да изпее това упражнение, трябва да влезе в хармонични отношения с Божествената природа.


* "СИЛА ЖИВА. СКРЪБТА СИ ТИ КАЖИ"
simeonsimeonov-tenor.org/Na_Uchitelia/16_Sila_jiva_Skrubtta_si_ti_kaji.mp3
"Сила жива, кажи ми, кажи ми де вода извира" - Тук ще търсим къде е изворът. Това е български народен мотив. Той е взет от течението на висок планински извор, който постепенно скача надолу по камъните. Имате една много приятна картина. В българската народна песен тези игриви хороводни мотиви са произлезли все от изворни места.
"Скръбта си ти кажи, сърце си ти отвори на слънчеви лъчи..." - В този откъс имаме една негативна дума - "скръб". Винаги щом някой скърби, в ума и в сърцето му има тъмнина. Няма светлина. Дойде ли светлината, скръбта изчезва. Слънцето е, което лекува.


* "СИЛА, ЖИВОТ, ЗДРАВЕ"
simeonsimeonov-tenor.org/Imashe_Chelovek/20_Sila_jivot_zdrave.mp3
 
ООК, том: Вътрешният господар,
Вътрешният господар, 03.01.1940

Окултни упражнения,
изд. Бяло Братство, 2000г


Тагове:   слово,   песни,   Беинса Дуно,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032021
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930