Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 02:12 - СЪНЦЕ, СЛЪНЧИЦЕ..-2
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1280 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2014 19:44


imageОдухотворяващо, живот и здраве даряващо.

 

МИСЛИ ОТ БЕИНСА ДУНО-продължение

budha2.blog.bg/drugi/2014/07/06/lechenie-sys-slynce-beinsa-duno.1278831

imageСамо слънчевата светлина е в състояние да  възстанови здравето на човека. Няма болест, която да несе лекува от Слънцето.Слънчевите лъчи представляват сбор от билиарди разумни същества, които идват на експедиция на Земята. Всяко разумно същестов оставя своя подпис върху лицето на хората. Тези подписи се наричат почерняване.

 

imageСлънцето е извор от жива енергия за цялата Слънчева система. По отношение на Земята, енергията на Слънцето е положителна. Тя се развива в положително и отрицателно електричество и в положителен и отрицателен магнетизъм. Земната енергия по отношение на Слънцето е отрицателна.  Земята има и двата вида енергии, но енергията й е предимно отрицателна. И Слънцето има два вида енергии, но енергията му е предимно положителна. От съприкосновението на тези два вида енергии се произвежда живота на Земята. Посредникът, който съединява и трансформира тези енергии, е наречен етер. Той прониква пространството и цялата Земя. Окултистите го наричат животворна плазма. Мистиците го наричат дух.

imageСлънцето съдържа всички медикаменти в себе си. Няма болест, която да не се подчинява на действието на слънчевите лъчи. За да се лекува, човек трябва да прекарва слънчевите лъчи през известни призми. Тези призми могат да бъдат физически, а могат да бъдат и умствени. Слънчевата енергия слиза на Земята като обширна струя, като я опасва от Северния към Южния полюс и се връща обратно към Слънцето. Тази енергия се предава на растенията чрез животворната плазма. Когато растенията усетят, че тази потенциална енергия почва да се проявява и да приижда към Земята, те напъпват, подготвят се, а като се усили тя, разлистват се и най-сетне разцъфтяват и завързват, като се стремят да съберат всичката тази енергия, за да се оплодотворят.

imageУмният човек, като вижда, че организмът му е лишен от известна енергия, събира я от Слънцето. Той знае, че Слънцето може да набави всякакъв недоимък от енергия в човешкия организъм.

imageЕнергиите, които Земята приема от Слънцето, значително се преобразяват. Като проникнат в земните пластове, последните поглъщат от тях всички хранителни елементи и остава само това, което не може да се използва. Така преобразени, тези енергии не са полезни за развитието и затова се изпращат от Земята в космическото пространство и от там по известни пътища се връщат пак на Слънцето. Слънцето от своя стара ги препраща в централното Слънце за по-нататъшна преработка, за да придобият своя първоначален ритъм. От полунощ до обяд Земята е отрицателна и затова приема повече, а от обяд до полунощ е положителна, и затова отдава повече. От полунощ Земята започва да изпуща в космическото пространство отрицателна енергия. На нейно място приема от Слънцето положителна енергия. При залез слънце Земята е най-положителна и затова дава най-много. Следобяд тя почва да изпуща в космическото пространство положителна енергия, и като изпусне достатъчно количество, става отрицателна. Сутрин при изгрев слънце, Земята е най-отрицателна, т.е. приема най-много енергия. Ние сме част от земния организъм, и затова, когато той приема и човешкият организъм приема. Затова най-силно действащи са първите лъчи. Тогава човешкият организъм е най-възприемчив към слънчевите енергии. Сутринта имаме всякога повече прана или жизнена енергия, отколкото на обяд. Тогава живият организъм поглъща най-много и най-мощни положителни енергии. Първите слънчеви лъчи са най-активните. Този животворен прилив е най-силен до пладне, след това започва отливът и най-силният прилив е при залез. Един час преди изгрева на Слънцето неговата енергия има психическо влияние върху клетките на тялото – обновява тяхната енергия и създава нов импулс за работа у тях. Преди изгрев лъчите, които се пречупват през атмосферата, имат влияние повече върху мозъка. По време на изгрева лъчите на Слънцето, които идват по права линия, имат влияние върху дихателната система и върху нашата чувствителност, а колкото наближава към пладне същите лъчи имат влияние върху храносмилателната система. Затова лечебността на слънчевите лъчи е различна: преди изгрев слънце – за подобряване на дейността на мозъка и нервната система; при изгрев слънце – за заздравяване на дихателната система; а от 9:00 – до 12:00 ч. – за стомаха. Следобед изобщо слънчевата енергия има малко целебни резултати. Причината за тази разлика е в различната възприемателна способност на Земята и на човешкия организъм.

imageЕнергията, която Земята взема от Слънцето, може да се сравни с артериалната кръв, а тази, която изпраща към него, може да се сравни с венозната кръв. Нашето Слънце изграе ролята на сърце, а още по –добре играе тази роля централното Слънце. Както нечистата кръв от тъканите трябва да се върне към сърцето и оттам – в дробовете, за да се пречисти, така също и енергииге на Земята се възвръщат към Слънцето, за да добият първоначалния си ритъм.

imageСлънчевата енергия минава всеки ден през 4-ри периода: от 0:00 ч. в полунощ до 12:00 ч. по пладне има прили на слънчева енергия, ат 12:00 ч. по пладнде до 0:00 ч. в полунощ има отлив.. Приливът дохожда до най-високата си точка при изгрев слънце. Този прилив е най-силен и животворен.

imageДа посрещнеш изгрева на Слънцето означава да се свържеш съзнателно с него, за да могат неговите сили да потекат през твоя организъм. Свърже ли се човек със Слънцето на физическия свят, едновременно с това той се свързва с още две слънца – Слънцето на духовния и на Божествения свят. Ако човек не посреща изгрева на физическото Слънце, не може да бъде здрав. Този закон е познат не само на хората, но и на всички живи същества.

imageПричината за това, че Слънцето ни изгаря, е следната: около нашата Земя се образува един черен пояс от изпаренията на нашите мисли, чувства и желания и вследствие на това се образуват тия палещи лъчи на Слънцето. Тъй че ние приемаме слънчевите лъчи чрез отражение.

imageКато изучавате влиянието на светлината ще забележите, че има часове през деня, когато Слънцето изпаща на Земята благотворни лъчи, главно сутрин до обяд. Има часове през деня, когато слънчевите лъчи не се отразяват благотворно върху организма. Това са т.н. черни негативни лъчи. За да не попадате под влиянието им, пазете се да не спите през деня. Ученикът не трябва да спи през деня, особено, когато действа черните лъчи. Ако спи през деня, той се чувства неразположен, уморен, отпаднал духом. Човек може  да се излага на слънчевите лъчи през всяко време на деня, но умът му трябва да бъде съсредоточен, положителен, да  възприема само положителните лъчи на Слънцето. Ще се концентрирате, но ще се пазите да не заспите. С черните отрицателни вълни на слънцето идат и земни вълни, които се отразяват вредно върху организма на човека. Докато научите законите на ограждането, да се пазите от тези вълни, добре е да се греете на Слънцето през ранните часове, най-късно до обед. Пазете се от следобедните слънчеви лъчи. Когато искате да се лекувате със слънчеви лъчи, най-добрите часове са от 8:00 – до 10:00 часа.

image  Христос препоръчва Слънцето като метод за лекуване. Когато няма Слънце, ще се лекуваш в стаята си – ще превържеш раната със зехтин или лук, а когато грее Слънце, ще излезеш навън, ще развържеш раната си и ще я изложиш на слънчевите лъчи.

imageАко между енергиите на Слънцето и енергиите на твоя организъм става правилна обмяна, ти всякога ще бъдеш здрав. Само здравият човек може да схване идеите на новото учение.

imageБог е поставил на небето Слънцето, на което да се  греете, а вие търсите лекар да ви нагрява изкуствено с лампа. Това не е лекуване. Ако се греете всеки ден на Слънцето съзнателно по половин час с участието на мисълта, ще придобиете повече, отколкото с дни да се ровите из книгите, да търсите какво казват лекарите за дадена болест.

imageУмният човек като вижда, че организмът му е лишен от известна енергия, той я събира от Слънцето. Той знае, че Слънцето може да набави всеки недоимък от енергия в човешкия организъм. Когато се парализира известен орган или крак, или ръка, или отслабнат очите, или отслабне паметта, всичко това се дължи на недоимък на енергия, недостатъчно прииждане на кръв, храна за този орган. Умният и разумният човек няма да каже:”Такава е волята Божия.” – но ще си набави веднага необходимото, ще събере енергия, ще се изцери.

imageАко човек не почернява от Слънцето, това показва, че той не е здрав. Слънцето не може да го лекува. Между Слънцето и човека трябва да става правилна обмяна. Чернота, предизвикана от слънцевите лъчи, показва, че Слънцето е извлякло от организма на човека всички утайки, нечистотии, всичката гъста материя. Ако човек не почернява, тази гъста материя остава в организма и създава ред болезнени състояния.

imageАко човек няма злато в кръвта си, Слънцето не може да го лекува. Колкото злато имате в кръвта си, толкова можете да имате и извън себе си. Количеството на външното злато е пропорционално на това, което е в кръвта. Има ли злато в кръвта си, организмът е здрав, мисълта е свежа, трезва, чувствата – благородни. Златото е складирана слънчева енергия, която индусите наричат прана. Праната е необходима, от нея зависи здравето. Затова се препоръчва сутрин рано да излиза човек, когато може да възприема по-голямо количество прана. Десетина минути са достатъчни да постои човек при зазоряване и при изгрев слънце, за да приеме това, което му е необходимо.

imageНа Слънцето крадешком се хвърля по един поглед за една десета от секундата. Слънцето действа много силно, и за да не си повредите очите, не гледайте направо и за дълго време. Светлината не е лоша, но ретината е неприспособена към силата й. Ако вие имахте знания, бихте могли да възприемете от Слънцето толкова енергия, че да лекувате всяка болест. Ако вие знаехте как да използвате слънчевата енергия правилно, досега бихте направили житните зрънца големи като яйца, и ако знаехте как да използвате правилно слънчевата енергия, вложена в житното зрънце, какво ли не бихте направили! Трябва да се изучават енергиите, които идват от Слънцето.



Тагове:   Слънчице,   сънце,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032031
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930