Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2014 10:24 - СИЛАТА НА ПРОЛЕТНО РАВНОДЕНСТВИЕ - 22.03.2014
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2140 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.03.2014 14:24


image

из "СВЕТЪТ БЕЗ СЕНКИ" - Весела Несторова
С огромна обич и поклон пред ВЕЛИКИЯ ВСЕМИРОВ УЧИТЕЛ - БЕИНСА ДУНО.


ВЪЗКРЕСЕНИЕ

"Ще дойде с облаците". Най-светлият ще дойде в сивата дреха на дневната светлина, забулен в мъглявината на облака, от който ще рукне благодатният дъжд върху човешките души. Могъщият дъб е скрит в малкия желъд. Космичната сила е скрита в невидимия атом. Малката земя е съкровищница на слънцето.

Така Той слезе незнаен, непознат и неочакван в най-бурния век на Земята. Не ни каза Кой е до последния Си час. Само сродните Нему по дух Го познаха и приеха Великото Слово на Отца, което Той свали до съзнанията ни. Половин век говори Той, разкривайки Божествената Мъдрост в прости и ясни слова. Великата наука за живота и Духа е предадена на човечеството за хиляди години.

НОВИЯТ ВЕК НА ДУХА СВЯТИЙ Е РОДЕН! Диханието му се носи като пролетен вятър разлистник по земята и пълни дробовете ни със свеж аромат - надежда и радост, които биха заглъхнали в човешката душа. Екна хармонията на мировете и на нашата опустошена от безлюбие и насилие планета. Откъсната от векове от слънчевото семейство на хармоничната галактика, потънала в космичната духовна нощ, Земята въздишаше дълбоко и бавно мъкнеше тежкото си бреме по дългия си път, като кораб без пристан, постоянно блъскан от бурните вълни на неорганизирания свят, който го населява и товари.

Но капитанът дойде, пое кормилото и насочи кораба по слънчевия път към висшата му цел. Слънчевият цар обгърна с царствената си плащеница малката Земя и я стопли. Рукнаха безброй потоци, запели новата песен на освобождението от земните окови. Запяха планини и гори, цъфнали поляни и зрели хлебодатни ниви. Събудиха се задрямалите малки същества и като щурци засвириха песенчиците си навсякъде. Като разцъфтяващи дървета се разтваряха спотаените човешки души от топлия дъх на НОВАТА ПРОЛЕТ. Небето, прозрачно и лазурно, запя: "Майко Богородице, цъфнала ябълко", през този ден на Великото Възкресение, ожидано от душите през цялата космическа духовна нощ. Разсъмна се. Порозовя небето и слънцето изпрати мощните си лъчи на живот и радост навсякъде.

"Поклон пред Тебе, Царю на Правдата, Мира и Любовта!" - запяха в хор душите.

"Слава, слава Теб подобава!". И заживяха хората за славата на Бога в единство с ангелите и светиите. Небесните камбани забиха през този тържествен ден и оповестиха началото на Новата Епоха на Светия Дух на Любовта.

Както някога Христос се бе родил в бедните селски ясли, така и Новата Епоха се роди в малкото селце Мърчаево, преименувано в Светляево след Новото Рождество Христово, в годината на двойния кръст. И както Ирод бе заповядал да избият всички младенци, поради раждането на Великия Цар, така тъмните сили изпратиха орляци черни бомбардировачи в момента на Новото Рождество, за да унищожат Великото Дело Божие, но То се спотаи под високите върхове на планината и не го засегнаха унищожителните запалителни бомби, които се сипеха над големия град. Новата Епоха изхвръкна като мощен феникс изпод развалините на най-страшната война на земята. В тихото малко планинско селце се строеше извор. Водните капки избликваха от скалите. С гранит и цветни мозайки се строеше Малкия Извор на Доброто. Строяха го две малки скромни, предани души, представителки на два велики народа, които трябваше да се обединят в името на ИСТИНАТА - АТРИБУТ НА СВЕТИЯ ДУХ. А ИСТИНАТА носи Свободата. Новите Йосиф и Мария стояха с притаен дъх пред рожбата - ИЗВОР, чиито кристални води се стичаха по котва към запад. Натам потекоха силите на Новата Епоха. "Нашите енергии влязоха в света и работят." - бяха свещенните думи на УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО след завършването на извора. "Сега всичко в света ще стане както тук го направихме." ВЕЛИКИЯТ АРХИТЕКТ на живота построи плана на Новия Свят от скала и вода - основата на всичко на земята. Как тайно строеше Той новия свят! С каква любов следеше всеки най-дребен детайл на строежа. Обикалях планината да търся цветни камъчета за мозайките. Намерих в един сипей аметисти, а на един връх - бялорозов азбестов камък - глава на извора стана той.

Великден - 16 април. Ведро синьо небе, ярко слънце, цъфнали ябълки. От пространството се разнася тихо, звучно пеене от невидими музиканти: "Майко Богородице, цъфнала ябълко." Слушам в прехлас ангелското пеене. УЧИТЕЛЯТ стои на пътечката с бяла сламена шапка. Велик празник на небето. На Разпети петък, един ден преди тържеството, Христос бе свален от кръста. На мястото на кръста, изкован в скалата, бликнаха едри, бистри водни капки. Предвещаха ВЪЗКРЕСЕНИЕТО.

Пътят до това Рождество бе трънлив и тежък. Петдесет години УЧИТЕЛЯТ вървя през тресавища и джунгли. Проправяше път за тези, които трябваше да тръгнат по "възходящия път на Незнайната Любов." И направи ПЪТЯ - последните Му думи бяха: "Трябва да се проправи пътя за Душата към Небето." - 24.12.1944г.

Новият Завет, който Той нарече "Третият Завет", ще бъде съдържанието на 7 000 беседи - десетки томове съвършено БОЖЕСТВЕНО СЛОВО.

Ако Христос роди човечеството чрез проливане на кръвта си от Любов към него, УЧИТЕЛЯТ възкреси човешките души, потънали в гробницата на космическата духовна нощ.

Епоха на ВЪЗКРЕСЕНИЕТО - Епоха на ВЕЛИКАТА ЛЮБОВ, превърната в живот на Земята. Мечтата на поетите, станала действителност.



ПЪТЯТ КЪМ БОГА

"Предстои ни дълъг път пез пустинята на Божествения живот." В пустинята няма пиршества, няма излишъци - само същественото за съществуването ти е необходимо. А има лишения от всичко, което би те отклонило от пътя ти. Но къде е твоят компас в това безкрайно море? Той е твоята опорна точка, силата, която идва от правилния ти стремеж към съвършенството. Съвършено е Божественото Начало в нас, в душата и в духа ни. На него можем всякога да разчитаме. То е нашата пътеводна звезда. Човек има материално тяло, но той е преди всичко душа, която живее извън триизмерния свят. Душата черпи сили от Божествения Дух и направлява съзнанието на човека. А съзнанието движи ума и сърцето, за да може човек да се прояви правилно на физическото поле. Когато човек успее да се свърже съзнателно с душата си, последната диктува неговите мисли, чувства и постъпки. В човека настъпва едно вътрешно единство, една непрестанна хармония. В него блика радостта, защото радостта е живот без препятствия. Това е животът на душата. А душата е съкровищница на духа. Богата е тя. Животът блика в нея. Музика е тя. Светлина е тя. Които се удостоят с живот в душата, стават музиканти, поети, мъдреци.

Днес астралният свят е пречистен. Пречистено е и етерното тяло на Земята. В него Бог е написал Словото Си, което сега всички хора постепенно ще възприемат. Всичко, което Земята ражда, прилича на Нея. Плодовете са закръглени като Нея. Всеки плод съдържа семе, залог за безсмъртието му. Слънцето е насочило главата на човека към себе си и е вложило своето семе в него. Това е неговата безсмъртна душа, която продължава своя живот, след като тялото увехне и стане безсилно. Душата на човека е ВЪЗКЪСНАЛИЯТ ХРИСТОС. Чрез душата си човек става едно с Бога. А целта на живота е да станем едно със Създателя си, от Когото някога сме излезли. Сега е моментът на ВЕЛИКОТО ЗАВРЪЩАНЕ. Блудният син се завръща при Баща си. Богата трапеза е приготвил Той за тези, които, преминали през пустинята на Божествения живот, се завръщат у дома си. Това е историята на Светлината, излязла от Живото Слънце, която се е опознала и осъзнала в творението човек. Това е творението, което е разбрало как е станало реалност и как тази творческа сила, вложена във всяка душа, продължава съзнателно да твори. Тя твори един чудесен вътрешен свят в човека и преобразява цялата планета. САМОСЪЗНАТОТО ТВОРЕНИЕ Е ОСЪЗНАТАТА СВЕТЛИНА - порасналият човек, излязал от пределите на материалното битие. Безсмъртието е осъзнатата светлина - животът в душата.

+Времето е такт на Божествената хармония, а хармонията е вътрешният смисъл на живота." Абсолютната закономерност на отношенията на всички неща във видимия и невидимия свят е хармония. Човешкото тяло е израз на тази хармония. Всеки орган в тялото има свое значение, място и отношение към всички останали органи в тялото. А всичко е създадено в такава хармония, за да може да отрази и прояви най-пълно Великото Мирово съзнание, чието най-силно качество е стремежът му към проявление. Вселената е Неговото проявление и колкото по-хармонично и съвършено е създадено едно същество, толкова по-пълно може да прояви Великия Миров Разум. ЧОВЕКЪТ Е СЪЗДАДЕН ДА ПРОЯВИ БОГА, Който може да се прояви чрез ДОБРОДЕТЕЛИТЕ на живота. Така главата е Мъдростта и Истината, сърцето е Любовта, ръцете са ПРАВДАТА, а нозете - ДОБРОДЕТЕЛТА.

Любовта се проявява като стремеж в сърцето - подсъзнанието, като чувство в душата - съзнанието, като сила в ума - самосъзнанието, и като принцип в духа - свръхсъзнанието. Животът е плод на Любовта, а Любовта е нещо реално. Тя има форма, съдържание и смисъл. Който познава Любовта, ще познае и света. Дето има Любов, има и живот, има движение. В нея всичко започва да живее. И когато е казано, че "Бог е Любов", с това се определя, че ако има Любов, ще има проявление на Бога. Христос е въплъщение на Любовта. Когато у теб дойде силата на Любовта, в ума и мислите ти ще настане яснота. Имаш ли Любов на чувствата, ако си тъжен, веднага ще станеш благ и радостен, ще бъдеш готов за всички жертви. Ако при теб дойде човек, у когото има стремежа на Любовта, той ще те направи активен. В Любовта има две поляризирания: като стремеж и като чувство, които се проявяват на физическия свят, и като сила и като принцип, които принадлежат на Божествения свят. Това са две велики проявления на Любовта.

Любовта без ум не може да се прояви. Тя не е за глупави хора. Глупавите хора никога не са чувствали Любов. Всички същества, които са лишени от Любов, са лишени и от интелигентност. А всяко същество, което има Любов, е и интелигентно. В същества, у които няма Любов, тя се проявява като механичен закон - движение, растене отвън навътре. А у онези, които имат Любов, растенето става отвътре навън. Следователно у учените хора, в които няма Любов, които имат знаниня и събират сведения, цитират от различни места, у тях движението е отвън. Хора, у които има Любов, растат отвътре навън, възприемат тази храна и я обработват.

Вложете в себе си мисълта:
"БОГ Е ЛЮБОВ В НЕГОВОТО ПЪРВИЧНО ПРОЯВЛЕНИЕ."

Разберете ли този първи принцип, ще разберете всички по-следващи принципи. Не разберете ли първия принцип, нищо друго не можете да разберете. Схванете ли първия принцип, ще схванете и втория - Принципа на Мъдростта или Вярата. Любовта е принципът на сърцето и душата, а Вярата - на ума и духа. Това е поляризиране. Вярата произтича от Любовта.

Пренасяйте Любовта си от сърцето в душата, от душата - в ума, от ума - в духа и се съединявайте с Бога. Това са четири велики свята. Сърцето - това е астралният свят, душата - това е християнският рай - теософите го наричат "девакан", а Любовта като сила - това е менталният свят. Любовта като принцип - това е светът на Духа, т.е. Божественият свят. Като влезете в този свят, ще се качите при Бога и само там, по един опитен начин, ще можете да разрешите всички мъчнотии и ще разберете дълбоките причини за всичко, което става сега.

Любовта е най-великата ария, симфония в света. И който може да свири и пее, това, което тя е написала, той е истински човек, ангел, светия, Бог. В бъдеще ще се учим да пеем и свирим в Любовта.

И тъй, БОГ Е ЛЮБОВ, а ЛЮБОВТА Е ВРЪЗКАТА НА СЪВЪРШЕНСТВОТО.

/Бес. "Любовта", 27.02.1921 г./

В 1942 г. УЧИТЕЛЯТ ми каза:  "Сега всички ценности ще се обезценят." Тази идея лежи в основата на пътя към Висшето. Хората са вложили идеята за ценност във вещите на Земята, а са пренебрегнали истинските, реални и вечни ценности на духовния свят. В този век физиката разложи материята до нейните най-дребни частици и се оказа, че те са енергийни заряди или сгъстена светлина. Светлината е основата на битието - тя е присъствието на Божията мисъл в цялата Вселена - всепроникваща, всесъграждаща, вечна.

Както понятието на света за материята се измени, така се изменя и понятието им за ценностите в живота. Рушат се старите философски системи и догматични учения. Хората започват да съзнават, че не можеш да поставиш за основа на своя живот преходното,вечно променящото се материално битие. Вековните духовни ценности вземат все повече преднина в съзнанието на хората. "Плодовете са сгъстена светлина." - казва УЧИТЕЛЯТ. Земята вече излиза от 12-тата сфера, излиза от 13-тата, приближава се към Централното Слънце и получава нови енергии, които ще преобразят всичко на нея, както и самата нея. Светлината се увеличава и тъмните сили, които са откраднали Светлината, все повече губят и ще бъдат вързани в Земята. ИДЕ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СВЕТА ОТ ТЪМНИНАТА. А Светлината е мисъл. "ЕДИНСТВЕНОТО РЕАЛНО НЕЩО Е МИСЪЛТА. И МАТЕРИЯТА, И СИЛАТА - ВСИЧКО ТОВА Е МИСЪЛ. Всичко друго е реално, но с относителна реалност. А ИСТИНСКАТА РЕАЛНОСТ Е МИСЪЛТА. Да се примири някой човек с някого, това значи да има права мисъл. Започни да мислиш правилно и ще станеш красив, ще станеш силен, паметта ти ще се подобри, всичко ще се подобри. Болка имаш, започни да мислиш право и тя наполовина ще се намали, после на четвъртина и най-после ще изчезне. Да повярваш в Бога, това значи да мислиш право. Бог е Баща ти. Той е направил целия свят. Мисли за Името на Баща си."

ПЕТТЕ ФАЗИ:
1. Материята в твърдо състояние = Физическата проява на Любовта
2. Материята в течно състояние    = Чувствата на Любовта
3. Материята във въздухообразно състояние = Мисълта на Любовта
4. Материята в светлинно състояние = Духовното просветление чрез интуиция
5. Материята в етерно състояние = Сливане с възвишените същества и влизане в
                                                                     Божествения свят - сливане с Бога.


Христовото чувство бе Любов - милост и благост, всеопрощение на грешките ни. Мисълта му бе да изцели недъзите и болестите ни, да ни избави от смъртта. Да ни накара да повярваме във великата свемогъща сила на доброто, която е Любовта на Бога към всички създания. Да ни изпълни с божествен живот на мир, радост, светлина, пълнота и щастие. Той ни обеща да ни слее с Отца си, когато сме готови в края на века - сегашните времена.


Публикувано: 16 март 2010 - 11:38
www.beinsadouno.com/board/index.php

Живеем в усилни времена



image


/разказано от Весела Несторова и записано от Ивелина Елмазова/

Беше пролетен ден от онези, които изпълват цялото ти същество с надежда за живот. Когато влязох в таванската стаичка, където живееше сестра Весела Несторова, зад нежната, малка, крехка обвивка на тази жена ме прегърнаха очите, в които сякаш бяха събрани всички звезди. Заплаках така, както може би душата "плаче", когато се раждаш или умираш... Сестрата стоеше срещу мен кротка, изпълнена с мир и любов, и се усмихваше. Беше хванала ръката ми в топлите си бели и нежни ръце. Помилва ме и каза:

"Твоята душа знае защо плачеш. Ще ти кажа нещо, което ти ще разкажеш, когато му дойде времето, за да го научат и нашите приятели. Аз няма да съм жива през 2012 година, но ти ще бъдеш. Знаеш ли, че тогава свършва календарът на маите? Знаеш ли, че Второто пришествие е пътят на времето на тези години до тогава – 2012 година? Какво знаеш за 144000-те души, за които в Откровението на Йоан пише: „И чух броя на отбелязаните с печат: сто четирийсет и четири хиляди, отбелязани с печат от всички колена на синовете Израилеви”?
(Откровение 7:4)

Аз недоумявах. Продължавах да плача, а тя започна своя разказ.

"Милиони години на тази Земя кръговратът на времето върви към еволюцията. Тук се раждат и умират, прераждат се и си отиват толкова много същества, но истината е, че през всичкото това време майката Земя е била едно интернатно училище на Вселената, нещо като изправителен дом за провинените велики души и затвор за тези, които се прераждат. Всъщност на Земята се гледа като на контейнер за отпадъци, за рециклиране в трудните материални и духовни условия, за оцеляване и развитие. През всички тези епохи никога не се е случвало това, което предстои да се случи на Земята. Годината е 2012. Запомни! До тогава злото ще бъде отвързано и ще има власт по-голяма от всякога. Хората ще полудяват и затъват в мрака до една абсурдна на всякаква логика неузнаваемост. Болестите ще бъдат вътре в умовете и сърцата им, а целта им ще бъде тъмнина, страх и бягство от светлината... Ще бъде много трудно за всяка душа, в която има вяра, надежда и любов, защото злото ще се бори колективно за всяко запалено огънче. Душите, които светят и са благословени, ще са обект на злото. То няма да прости на нито една светлинка. Злото ще се бори с всички средства за твоята душа. Не знам дали ще можеш да му устоиш и как ще устоявате тези, които тогава ще сте в плът на Земята, но ще бъде много тежко и безнадеждно. Запомни! Трябва да се бориш, дори и да ти се струва невъзможно. Представи си колко много пъти си се прераждала, за да си жива, за да си в България, за да посрещнеш и знаеш за Великото пришествие, което ще дойде на Земята за избраните 144000 души, които ще бъдат в плът, за да ги изпълни Космическото съзнание и Божията Любов. Знаеш ли, че тогава, през 2012 година, за първи път от цялата Вселена ще се изпратят небесните подаръци? От всички слънца и планети ще се обърнат към нашата малка планета Земя и в знак на благодарност към нейното Чистилище готовите, преминалите през огъня на злото, ще приемат благословение, което дори и ангелите не са получавали. Някои от хората ще преминат в ниво на съзнание по-високо от това на ангел и Земята за първи път в своята еволюция ще приеме една нова енергия на Любов и Божествено благословение, с която ще промени и своята роля в космичния ритъм на хармония.

През 2012 година предстои нещо като "пренареждане на картите" и планетата Земя ще заеме своето достойно място. Доброто ще победи, за да бъде вързано отново злото, според както е предречено.

Ще има много небесни подаръци за спасените души, които независимо от всичко ще следват единствения глас в душата си – Божия!

2012 ще бъде годината на Божественото благословение и Божият мир и Любов ще променят хода на ада на Земята, за да се отворят дверите на Рая, който Христос обеща на тези, които ще Го последват.

Свидетел на казаното: Ивелина Елмазова






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029821
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031