Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2011 20:44 - КАШЛИЦА - АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13896 Коментари: 0 Гласове:
2



image
tq-jenata.com/index.php

image

ЧЕРНАТА РЯПА УБИВА БАКТЕРИИТЕ

Черната ряпа оказва бактерицидно и диуритично въздействие. Вероятно защото черната ряпа съдържа захар, белтъчини, съединителна тъкан, много калциеви соли, магнезий, желязо. А също и голямо количество фитонциди и аскарбинова киселина.

 

Черната ряпа лекува много болести, но е най-популярно като отхрачващо средство при трахеит или бронхит. Известно е, че се изрязва средата на ряпата и се пълни с мед. Полученият трапчиво сладък сок се използва като много ефикасно отхрачващо средство.

 

Много по-ефикасен се оказва сокът от настъргана на ренде ряпа заедно с кората. Но ние ще ви предложим по-добър начин за лечение с черна ряпа. Оказва се, че много по полезен е сокът от ряпата, получен след настъргване на ренде заедно с кората. След това се прецежда през марля в емайлиран съд и се захлупва с капак. Към получения по този начин сок можете да добавите същото количество мед. Приема се по една супена лъжица 3-4 пъти на ден. Не изхвърляите изцедената суровина. Тя е много подходяща за приготвяне на лапа. Увийте я в марля и наложете под лопатката за 15-20 минути. Отгоре обаче не слагайте найлон, а само памучна кърпа. Много скоро ще започнете да отделяте натрупалия се в бронхита секрет. Веднага щом кожата порозовее, сложете лапата под другата лопатка и си глътнете поредната доза сок от ряпа. След няколко дни на такава терапия, от вашия бронхит няма да остане и следа.

 

Между другото такива компреси помагат и при ревматизъм, подагра, радикулит, лумбаго. Ако ви се схване гърбът, се възползвайте от лечебната сила на черната ряпа.


БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ против кашлица и хрема zdrave.rozali.com/netradicionna-medicina/p652.html
Да опитаме да спрем с билки!
imageСокът от 3 средно големи печени глави кромид лук се смесва със сока на 1 лимон, 2 супени лъжици коняк и 1 чаена лъжичка мед.
Изпива се на гладен стомах.
imageВ 2 супени лъжици мед прибавете 3 обелени и счукани скилидка чесън.
Оставете сместа за 3 часа.
Тази доза трябва да се приеме за един ден.
imageСокът от черна ряпа, смесен със захар в съотношение 2:1, е много добро лекарство срещу кашлица.
Дозата за възрастен е по 2 супени лъжици преди всяко хранене и вечер преди сън, а за дете – по същия начин, но по 2 чаени лъжички.
image2 супени лъжици мед смесете с 1 супена лъжица смляно синапено семе, така че медът да стане парлив.
Дозата е за един ден.
image1 супена лъжица босилек се залива с 300 мл вряла вода и ври 1 мин.
Сваля се от огъня, прецежда се и се разделя по 150 мл.
Пие се два дни - три пъти по 50мл на ден след хранене.


6 бонбона “Лукче”, 6 парчета обикновен локум, 6 листа индрише, 1 литър вода.
Сместа се вари докато се получи кафява течност и всичко се разтвори.
Прецежда се и се пие сутрин и вечер по 50мл.                                                                 


5 дафинови листа се варят в половин литър вода около пет минути, прецежда се и се подслажда с мед, когато поизстине.
 

Меден компрес - Гърдите на болното дете се намазват с мед и се поръсват със сода за хляб. Отгоре се покриват с надупчен с дебела игла вестник като тапет и се покриват с найлон и вълнен шал. Компресът престоява поне 2-3 часа. Още на десетата минута медът попива в кожата и изсъхва, а кашлицата се облекчава значително.

Мед против хрема - Парченце твърд мед  колкото грахово зърно се поставя в  ноздрите, стига да не сте алергични към меда

Домашни капки против хрема
- В кафена чашка чай от лайка поставете 2 с.л. захар, така че да се получи по-гъст разтвор. Той отбъбва лигавицата на носа и детето започва да диша спокойно. Лайката има и противовъзпалителен ефект. Носът на голямото дете може да се намаже с домашна свинска мас отвътре, особено ако има корички.

Компрес от извара срещу възпалено гърло - В половин литър прясно мляко поставете лъжица оцет и го пресечете чрез варене. Изцедете в марля и така получената извара разстелете между две марли или тензух. Завийте около гърлото, отгоре сложете шал или мъжка носна кърпа. Така да престои поне 4 часа, може и да се спи с него.

Обезболяваща напитка при възпалено гърло -
7 листа индрише, 7 бонбона лукчета и 7 локума се варят десетина минути и се прецежда. След като стане приятно топла, напитката се дава по 1-2 ч.л. 3-4 пъти дневно.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032904
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930