Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 01:49 - МУДРИ - Активация на чакрите
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4571 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 16.04.2011 11:01


Коронната чакра

За да проработи правилно първо трябва да сте отворили третото си око. Ефектите от тази медитация са изключително приятни. Усещане за светлина. Всъщност коронната чакра прави възможно астралното пътуване. Ефекта може да продължи дни наред. Вибрациите са доста силни и ефективни, можете да усетите силно главоболие, което отшумява чак на другия ден. Ще разберете кога сте отворили тази чакра когато усетите силно щастие. Ако не стане веднага (което е много вероятно) след 4-5 дена повторете упражненията.

1. Вдишайте дълбоко и задръжте това спомага да релаксирате. Преместете цялото си внимание върху третото си око(трябва да усетите леко напрежение в тази област)
2. сега поставете ръцете си в тази позиция:

image

Задръжте дъхът си колкото ви е удобно и издишайте докато вибрирате “B-b-b-b-b” (трябва да звучки като Б-и-и-и-и) Вибрирайте с почти затворени устни. Намирането на точния звук може да отнеме време. Щом го откриете ще усетите лека резонация с областта на третото си око. Първо се концентрирайте върху областта на третото око, след това навътре от него в самата ви глава, накрая зад главата мястото на короната чакра. Ето как трябва да изглежда:
1. Вдишвате.
2. Издишайте, вибрирайки Б-и-и-и
3. Концентрирате се и усещате вибрации в третото око.
4. Концентрирате се и усещате вибрации в главата си.
5. Концентрирате се и усещате вибрации в коронната си чакра.
Повторете упражнението 3 най-много 4 пъти !


Третото око


Това упражнение трябва да се прави най-малко четири поредни дни. Честа медитация върху третото око ще го отвори напълно.

Повтаряйте мантрата “Д” (трябва да излезе нещо като: “Дъъъъъ”) Пробваите да определите кой звук резонира заедно с областа между веждите. Това ще отнеме време и експериментиране.

1. Седнете с изправен гръб. Аз препочитам легнал.

image
image

Поставете пръстите си в позицията показана по-горе. Винаги когато правите нещо свързано с третото око заемете тази позиция. Ако имате достатъчно силна аура пък, още щом се докоснете в този край на пръста ще усетите напрежение между веждите.

3. Поемаите въздух през носа така че да изпълните дробовете си. Поставете езика си точно зад зъбите (на непцето) с леко отворена уста. Изговаряйте “Дъъъ” (ще усетите че няма да се получи точно “Д” не се притеснявайте гарантирам успех с ясно доловимо “Ннн”) с целия въздух от издишването. Направете това четири пъти и се отпуснете.

4. Много е важно упражнението да се прави в четири поредни дни с 24 часа време между тях. С това поставяте основата за отварянето на третото око.

След като свършите е хубаво да медитирате върху третото си око за да почуствате енергията в този център. В началото малко ще се затродните доакто избирате точния звук, който резонира с областта на третото око. Но веднага щом усетите напрежение там значи това е звука за вас. Може да изпитате малко неразположение след упражненията (болки в главата, болки в очите и т.н.) това е добър знак.

Гърлената чакра

За да активирате гърлената чакра сключете ръце както е показано на снимката(не сгъваите палците)

image

Поемете дълбоко дъх, както в предните пробуждащи медитации, издишайте “а-а-а-а-а”,докато напълно не освободите въздуха от белите си дробове. Важното в случая е да усетите силни вибрации на гърлената чакра. Повторете 5-7 пъти, не забравяите че да уцелите точния звук за вас, може да отнеме време. Упражнението може да се практикува веднъж седмично колкото е нужно

Чакрата на слънчевия сплит

1. Седнете в удобна позиция с изправен гръб.

2. Отпуснете се и влезте в състояние като за медитация

3. Поставете ръцете си както е показанто на илюстрацията:

image

4. Вдишайте дълбоко и си отпуснете брадичката към гръдта. Притискайте я нежно, но колкото се може пo-здраво по време на цялото издишване, изправяйте само докато вдишвате.

5. Издишвайте докато вибрирате на глас: И-И-И-И-И-И-И-И-И, докато не ви свърши въздуха. Концентрирайте се върху слънчевия си сплит и го усетете.

6. Повторете 5 пъти.


Чакрата на сърцето

Кръстосването на ръцете засяга пряко чакрата на сърцето –бел.

1. Седнете удобно, отпуснете се и влезте в медитативно състояние.

2. Кръстосайте ръце както така че пръстите ви да докосват раменете.

3. Нека дланите ви са в показаната форма така че показалеца и средния пръст да са слепени един до друг, а палеца да се докосва с безименния и кутрето така че да образува кръг.

image

4. Поемете си дълбоко въздух и наклонете брадичката си така че нежно да докосва гръдта ви. Дръжте главата си опряна до гърдите докато издишвате, а докато вдишвате я вдигайте напред.

5. Фокусирайте вниманието си върху чакрата на сърцето.

6. Издишайте изговаряйки “К-А-А-А-А-А-И”.

7. Визуализирайте се обгърнати от зелена аура.

8. Повторете 8 пъти и отделете малко време в осъзнаването на самата чакра.


Сексуалната чакра

За да отворите сексуалната чакра поставете ръцете си както е показано на снимката. Вдишайте и изпълнете фробоввете си, но не се насилвайте нека нещата стават плавно. При издишване изсъскайте докато нямате повече въздух “С-с-с-с-с-с-с-С” Докато издишвате се опитайте да усетите чакрата и я визуализирайте като червена точка която се разширява във вихър от енергия. Разширявайте докато стане с големината на стотинка, зареждайте я с енергия и я въртете по време на упражнението.

image

Съскащият звук трябва да се повтори 7 пъти.


Затваряне на чакрите

При затваряне на чакрите ще почуствате вътрешен мир и спокойствие. Затваряйки ги ще се предпазите както от нежелани човешки влияния така и от астрални негативизми. Също така предпазва от енергиен вампиризъм.

1. След като приключите с медитацията се изправете или седнете както ви е по-удобно. И започнете с първата чакра.

2. Вижте първата чакра като вихър от червена енергия. Визуализира се врата или много врати които запушват чакрата така че да не излиза никаква червена енергия (светлина) през нея.

3. Продължете с всяка чакра, като се съобразявате с цвета на енергията й, поотделно докато не стигнете до седмата (коронната) чакра.

Благодарение на това упражнение можете да се предпазите умело от каквито и да било външни (негативни) вляния. Можете да го правите няколко пъти на ден…

Упражнението е особено ефективно при медумите както и при хората които се разсейват лесно/бързо губят концентрация

Ефекта не е вечен разбира се, след малък период от време чакрите сами ще се отворят. Ако пък сами искате да го направите започнете отзад напред (от коронната чакра) надолу и ги отворете чрез визуализация обратна на първата – например вратите се отварят.

Чакрите на ръцете

Това упражнение, практикувано често, служи за установяване на енергиен поток в чакрите на ръцете. Тази енергия може да се ползва за лекуване, помага също и при Телекинеза (местене на предмети чрез енергиен поток) и Пирокинеза (възпламеняване на обекти от разстояние) Упраженението трябва да се практикува поне веднъж дневно, така че енергииния поток да протича свободно през чакрите на ръцете.

1. Изпаднете в транс, колкото по-дълбок толкова по-добре.

2. Поставете ръцете си една срещу друга, нека пръстите ви почти да се докосват.

3. С един от палците си докоснете средата на всяка от двете длани.

4. Сега се концентрирайте върху дланите си и особенно там където се докоснахте.

5. Не се разсеивайте и усетете топлината на енергията между дланите си.

6. Започнете да раздалечавате ръцете си на няколко сантиметра и ги върнете в позицията където бяха и преди. Усетете енергията докато го правите. Колкото повече се упражнявате, толкова по-силна ще става енергията (с това ще нарасне и самото усещане за нея) Продължете да разделята и събирате ръцете си все по-далеч и по-далеч, докато разстоянието стане около метър.

7. Сега си представете енергия бяла и гореща между вашите длани (по-късно ще ползвате и цветове) Усетете топлината на тази енергиина топка в дланите си. Някой могат да го усетят дори студ. Важното е да добиете усет за енергията.

8. Сега отпуснете ръцете си и си представете енергия която се изкачва нагоре и достига до дланите ви. Най-вероятно ще усетите напрежение (сякаш сте вдигали тежести, това е знак за протичаща енергия) Повторете стъпки 5-7

9. Направете упражнението 4 пъти (докато самите вие не почуствате, че има ефект)

Упражнението се прави всеки ден докато не се усетите че напълно сте го овладели.


Тагове:   дух,   кундалини,   притчи,   чакри,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - az sum nachinaeshta i sled kato n...
03.08.2012 18:01
az sum nachinaeshta i sled kato napravih purvata stupka na zazemqvane i si otvorih ochite me zabolq glavata .Tova normalno li e
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032019
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930