Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2011 00:29 - Кундалини - издигане
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1657 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.04.2011 14:10


Кундалини image image
Автор occultism.biz    19 Mar 2006             [-] по-малък текст | по-голям текст [+]
imageВсеки от нас таи в себе си вътрешен подтик за изява в определена насока, за неповторимост. В своята същност той е стремеж към еволюция - към просветление, към приближаване до Бог.

За Кундалини е присъщ усетът за посока. Енергията протича нагоре по гръбначния стълб към върха на главата. По своя път тя носи нови представи за нещата, нови способности и трансцендентални състояния. Енергията Кундалини лежи спираловидно навита в основата на грабначния стълб.

Нейното освобождаване може да се оприличи на движението на вълните, на трептенето на пламъка на свеща или пулсации. Задействаната част от енергията търси изход и нормалния й път е нагоре по грабначния стълб към върха на главата. Там е разположена теменната чакра. В процеса на еволюция във всеки човек се освобождава известен брой слоеве или вълни.

Движението на енергията е толкова неуловимо, че мовечето хора не го осъзнават. Познаващите силата на Кундалини се стремят към освобождаване на повече нива, като по този начин ускоряват своята еволюция. В екстремални случай може да бъде освободен течен огън или екстремална топлина. Кундалини, понякога наричана шакти (божествената искра на живота), започва да се издига от основата на грабначния стълб. По своя път нагоре към теменната чакра тя се слива със свободната духовна енергия във Вселената.

Тогава тази обединена енергия облива тялото ни и прониква навсякъде като прочиства всички клетки. Веднъж започнал процесът на освобождаване не може да се върне назад! Той може само да бъде забавен.Ако някой реши да спре по-нататъшното развитие и задържи тази мощна енергия, той ще изпита физическо неразположение, което при изключителни случаи може да доведе до смърт. Човек трябва да се научи да понася и преживява процеса на пречистване.

Промяната не настъпва веднага. Може да са необходими около 20 г. за приключване процеса на пречистването и достигане на съвършенство за разгръщане на психичните и духовни дарби. На хора, които имат естествен активен поток на Кундалини и вече го използват, им трябва много по-кратък период от време. При всяко едно прераждане трябва отново да се учим да контролираме и използваме енергията.

Всеки, който претърпява прочистване на Кундалини, се сблъсква с депресията. Депресията означава, че нещо е било изровено и изложено на показ. Депресията има положителни аспекти:
придобиване на способност за достигане на непознати дълбочини на осъзнаване, любов и съчувствие, всеобхватност и съзидание. Депресията може да отводи нов начин на възприемане на нещата или нов философски подход.

По време на мощтен духовен растеж или прочистване на Кундалини на повърхността могат да излязат спомени от минали преживявания, минали прераждания, спомени за хора. Възникват много причудливи и необясними преживявания.

Не допускайте да ви тревожат. В някои екстремални случай на освобождаване на Кундалини човек започва да се страхува, че губи разума си - през повечето време този страх е необоснован. Когато напрежението се покачи много, трябва да се търси облекчение в работата и всекидневните задължения.

Можете да четете, да отидете сред природата, да гледате телевизия - да вършите всичко, което ще ви разсее. Физическите упражнения са необходимост, независимо дали сте в настроение. Когато се чувствате отпаднали и за най-лекото упражнение, приложете обикновени упражнения за разтягане, лежейки върху пода или на леглото. Спокойното и дълбоко дишане е от особена важност.

Практиките йога, тай-чи и джудо способстват за правилната насоченост на енергийния поток. Прилагането на масажи и разтривки на грабначния стълб и костната система улесняват движението на енегийния поток.
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 769337
Постинги: 316
Коментари: 141
Гласове: 261
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31