Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2011 03:50 - Пътешествие през чакрите
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10640 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2011 11:16


Блог / ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЧАКРИТЕ

Sunday, 11 October 2009 в 17:06

image

Думата чакра означава кръг, вихър или колело.
Ако меридианите са транспортна система, то чакрите са енергийни гари.
Всяка основна чакра в човешкото тяло е център на завихрена енергия, намираща се в една от седемте точки, разположени от основата на гръбначния стълб до върха на главата.

Паметта е закодирана в чакрите енергийно, а в невроните —химически.
В енергията на чакрите може да се намери отпечатък от всяко важно или емоционално натоварено събитие в живота ви. Ако познавам вашите чакри, все едно познавам историята на живота ви, пречките за израстването ви, уязвимостта ви към заболявания и копнежите на вашата душа.
Енергията на чакрите е симптоматична за историята вашия живот.
Изчиствайки чакрите, които са все още заключени в енергиите на вашето минало, вие можете мощно да тласнете цялата си енергийна система и, в зависимост от чакрата, това освобождава:

жизнената ви сила (коренна чакра),
съзидателността (коремна чакра),
решителността (чакра на слънчевия сплит),
любовта и състраданието (сърдечна чакра),
изразяването (гърлена чакра),
способността за трансцендиране на собствения живот (чакра трето око)
или съединяването ви с вселената (коронна чакра).


image

Всяка чакра влияе върху органите, мускулите, крайниците, вените и всички останали системи, влизащи в енергийното й поле. Чакрите въздействат и върху ендокринната система и поради това са свързани с вашите настроения, личностна същност и цялостно здраве. Физическата и психологическата еволюция, както и духовният ви път, също се отразяват в чакрите.

Всяка чакра е проводник на определен вид енергия от вселената. Седемте чакри резонират съответно с принципите на: оцеляването (корен), съзиданието (корем), силата (слънчев сплит), любовта (сърце), изразяването (гърло), трансцедентността (трето око) и единението (корона). Енергията на всяка от чакрите е микрокосмос за един от тези универсални принципи, проявени в тялото.

Ако се чувствате вяли и лениви в живота, бъдете сигурни, че и енергиите в чакрите ви са такива, затова е важно да знаете, че можете да ги почистите.
Чистенето на чакрите премахва токсичните енергии, както скорошните, така и дълготрайните, и тялото ви получава по-добри възможности за адаптация към условията, с които се сблъсквате.

Основната разлика между работата с меридианите и работата с чакрите се състои в това, че колебанията в меридианите реагират на състоянието ви през деня, докато при чакрите само повърхностните слоеве реагират по този начин. Щом започнете да работите с по-дълбоките нива, предизвиквате промени и лечебен ефект в такава дълбочина, каквато трудно бихте си представили.
Чакрите управляват ендокринната система, така че балансирането им води до балансиране на хормоналното ви ниво, както и на вашите емоции. За много хора работата с чакрите води до променено състояние на съзнанието или чувство за контакт с висшите сили. Не е възможно да се предскаже докъде точно ще доведе сеансът с чакрите, защото тяхното чистене е свързано с твърде голямо наследство от миналото, както и с множество спомени. Но колкото повече работите с енергията на чакрите, толкова по-надълбоко отивате и горните слоеве започват да се хармонизират с по-чистите недра от сърцевината. Ако чистите и хармонизирате чакрите си редовно, ще започнете да усещате ефекта на натрупването.

ПОЧИСТВАНЕ, БАЛАНСИРАНЕ И ЗАСИЛВАНЕ НА ЧАКРИТЕ

Работата с чакрите прави хората по-центрирани и заземени, ускорява енергиите им и ги свързва с една по-дълбинна част от тяхната същност. Същевременно това е лесно осъществимо. Често дете, което го боли корем, започва инстинктивно да прави кръгове с ръка над корема си в посока, обратна на часовниковата стрелка. Движението в обратна посока на часовниковата стрелка изхвърля навън токсичните енергии, което и е основен принцип при тази очевидно проста процедура. Ръцете ви са единственото средство, от което имате нужда. Всъщност дланите ви сами по себе си са въртящи се вихри от чакроподобна енергия.
Можете и сами да изчистите, балансирате и засилите чакрите си, но повечето хора предпочитат да го направи партньор, докато те си почиват. Партньорът също така играе ролята на заземяваща антена, а енергийният обмен между двамата увеличава въздействието на техниката. Познавам много хора, които започват деня си, като сами се справят със своите чакри и според тях е прекрасно усещането за движението на енергиите. Някои въртят чакрата, както е описано тук. Други усещат енергиите си и интуитивно решават на коя чакра да обърнат внимание. Балансирането дори само на една чакра, особено ако тя е най-слабото звено във веригата, засилва цялостната система от чакри.

Ще опиша процеса на работа с партньор, а самостоятелното чистене е идентично (време — 3 до 9 мин за чакра):
1. Легнете по гръб. Партньорът ви изхвърля всичката излишна енергия от ръцете си, като енергично ги тръска.
2. Започнете от коренната чакра. Накарайте партньора си да постави едната или и двете си ръце — отворени, с дланите надолу, върху чакрата и да започне да прави кръгове, на около 10 см разстояние, обратно на часовниковата стрелка. Представете си, че сте поставили часовник върху чакрата с лицето нагоре, за да определите коя е обратната посока. Правете бавни кръгове, по ширината на тялото или по-малки.
3. След като партньорът ви изтръсква хубаво ръцете си, започва да прави кръгове по посока на часовниковата стрелка поне наполовина от времето на въртене в обратната посока.
4. След това партньорът ви отново изтръсква ръцете си, премества се върху следващата чакра и започва с движения, обратни на часовниковата стрелка, както е посочено в точка 2. Обикновено започвате с коренната чакра и се движите нагоре, през всичките седем чакри. Направете точки 2 и 3 за всяка чакра.
5. Ако работите с мъж, като стигнете до коренната чакра редът се обръща— първо правите движения по посока на часовниковата стрелка. Движенията по посока на часовника изчистват енергиите на коронната чакра, докато обратните ги хармонизират повторно. Но седма чакра при жените обикновено се върти в нормалната посока.
Тъй като енергиите на чакрите следват ръката, всичките седем слоя започват да се въртят в една и съща посока, разбиват енергийните блокажи и осигуряват фината енергия за рото-коренното лечение. Ръката служи като магнит, който с движението си издърпва застоялите или токсични енергии. Времето, необходимо за всяка една чакра, е строго индивидуално, но по моя преценка въртенето обратно на часовниковата стрелка трябва да продължи поне три минути. Ако се случи да почувствате, че енергиите ви са твърде възбудени, сменете посоката и след малко състоянието ви отново ще се нормализира.
Въртенето обратно на часовника разбърква енергиите в чакрата и изважда навън токсичните. Въртенето по посока на часовника ви помага да приключите, като създава усещане за хармония в енергиите на чакрата.
Повечето хора се чувстват по-добре, когато използват лявата си ръка за изваждане на енергиите (движение, обратно на часовниковата стрелка), а с дясната ги хармонизират отново (по посока на часовника).
Аз лично не усещам разликата и обикновено използвам и двете си ръце за всяка посока.
Ако получите главоболие, докато чистите чакрите си, то идва от движението на токсичните енергии нагоре по гръбначния ви стълб. Това не е опасно и можете да им помогнете по-бързо да излязат от тялото, като приложите коронното издърпване - тази техника можете да намерите тук: http://bg.netlog.com/Alina_KA_13/blog/blogid=23...- .
Всъщност при работа с човек, склонен към главоболие, започнете от седма чакра и отивайте надолу.

ГУШКАНЕ И ЛЮЛЕЕНЕ НА ЧАКРАТА

Чувството на благодарност е полезно за здравето. Благодарността вдига енергията и чрез нея можете да настроите една или всички чакри като канали. Например поставете ръцете си над вашата трета чакра, доближете лакти до тялото и прегърнете и залюлейте чакрата, като че ли е бебе. Изпратете там мисловното си око и дишайте дълбоко. Излъчете благодарност и признателност. Щом третирате тялото си като свещен съд, каквото е в действителност, то винаги отговаря и реагира. Отворете се за всякакво преживяване. Чакрата на слънчевия сплит е толкова свръхактивирана в нашата култура, че е добре да използвате именно нея, докато свиквате с тази техника. Особено ако се почувствате измъчвани от вътрешен глас, който ви упреква за това, което сте направили, трябвало е да направите или сте го направили грешно, залюлейте слънчевия си сплит, сякаш приспивате малко бебе. Даже казвам „ш-ш-т", сякаш успокоявам бебе. Силите, които ви карат да се преценявате или да оценявате някой друг, ви помагат да оцелеете и затова следва да сте признателни на трета чакра, като същевременно я стимулирате към еволюция. По този начин можете да изразите своята благодарност и да полюлеете която и да е чакра и тя ще ви отговори.

СВЪРЗВАНЕ НА ДВЕ ЧАКРИ

Един начин да разберете личната си еволюция е, че докато вие израствате, комуникацията между вашите чакри става по-открита, ясна и дълбока.
Сърдечната ви чакра например, вероятно се нуждае от защитните енергии на слънчевия сплит, а гърлената може да има потребност от повече подкрепа от съзидателната страна на втора чакра. Естествено е за енергиите на чакрите да си взаимодействат, всяка чакра се възполза от качествата на другата.

Когато поставите дясната си ръка върху една чакра, а лявата върху друга, след около три минути енергиите започват да се обединяват.

Често хората казват, че това усещане напомня на изживяването по време на дълбока молитва. То ги кара да ценят и почитат тялото си, пробужда тяхната признателност и създава чувство, че качествата на двете чакри взаимно се допълват.

Енергийна медицина на Дона Идън
image

МЕДИТАЦИЯ "ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЧАКРИТЕ"
Алла Свиринская


Много харесвам тази медитация, защото е подходяща не само за дясната страна на мозъка с красивите си образи, но също и за лявата половина - със силните си утвърждения. Тази медитация ще балансира перфектно астралното ви тяло, както и мисловното. Колкото повече я практикувате, толкова по-добри ще бъдат резултатите. Не се колебаейте да взимате душ всеки ден, за да изчистите физическото си тяло, затова приемете тази медитация като душ за енергийните ви тела!

Най-добре е да запишете инструкциите предварително, за да можете да ги пуснете и да насочите цялото си внимание към слушането. Преди да започнете, намерете си удобно място за сядане или лягане - но без да заспивате!


Няколко минути се фокусирайте върху дишането си и успокойте мислите си, след това започнете:
Издишам цялото напрежение от тялото си и започвам да се отпускам.
Знам, че мога да използвам енергията си по други, по-интересни начини.
Представям си, че гръбнакът ми е като стебло, сякаш съществува невидима връзка между основата на гръбнака ми и Земята, и това ме заземява. Другият край на стеблото достига до точка ярка светлина над главата ми.

image

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

Насочвам съзнанието си към първата чакра, чакрата на корена, която е в точката между краката ми, известна като перинеум. Коренната чакра е като въртяща се вихрушка, която се отваря към Земята.

Вдишвам коренната чакра и си представям как там сега се отваря яркочервено цвете. Усещам как енергията в този център се увеличава

Променям фокуса си към издишването и издишам всички чувства, че не е безопасно да бъда тук, всички чувства на несигурност. Издишам ги всичките.

Казвам си:
Аз съм част от живата Вселена.
Осъзнавам връзката си с всички живи същества.
Напълно съм жив и тук, в тялото, имам всичко необходимо.


image

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

Сега насочвам вниманието си към втората чакра, сакралния (или воден) сексуален център. Той е точно под пъпа ми и вдишвам оранжево, наситено оранжево.
Докато вдишвам цвят в тази чакра, тя се отваря като цвете. Сега пренасочвам вниманието си към издишането.

Издишам всички мисли за сексуалността си, които вече не са ми необходими. Издишам всички усещания, че не съм съзидателен. Издишам стари картини и спомени за връзки, пазени в тази чакра, които вече не са ми нужни. Тези мисли и чувства ме ограничават. Издишам ги.

Сега си казвам:
Притежавам силата да творя.
Способен съм да създам нещо ново.
Чувствам се уверен по отношение на сексуалността си и връзките си с другите хора.


image

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

Насочвам фокуса си към третата чакра, чакрата на слънчевия сплит, центъра на моята сила.
Вдишвам жълто в тази чакра, красиво слънчево жълто. Докато вдишвам жълто в центъра на личната си сила, получавам усещане за енергията на тази чакра, докато тя се отваря.

Сега пренасочвам фокуса си към издишането и издишам всяко чувство, че трябва да бъда съвършен. Издишам всички усещания, че съм жертва или безсилен в определени ситуации, всички безпокойства относно това какво мислят другите, всяко негодувание към властта. Издишам всичко това от слънчевия си възел.

Сега казвам:
Притежавам контрол над силата си.
Способен съм да взимам собствени решения.
Уважавам себе си и другите.
Силен съм.


image

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

Сега насочвам вниманието си към четвъртата чакра, сърдечната. Вдишам красиво зелено в центъра на гърдите си. Давам си сметка как този център на безусловна любов се разширява и отваря. Отварям това цвете чрез дъха си; в този център живее силата на любовта. Вдишвам зелено и усещам тази сила.

Сега се съсредоточавам върху издишането и издишам всички чувства, че ще бъда наранен, чувствата за уязвимост, за ограниченост, за условна любов. Издишам всички тези представи за любовта, които ограничават и стягат сърцето. Издишам вярата, че не заслужавам любов - че не е правилно да обичам себе си.

После казвам:
Изпитвам състрадание към себе си и към всички живи същества.
Давам и получавам безусловна любов.
Изпълнен съм с любов.


image

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

Насочвам вниманието си към петата чакра, гърлената, и вдишам красиво синьо - като аквамарин или тюркоаз. Вдишвам този цвят и усещам как цветето на моята гърлена чакра нараства.
Това е центърът на честното общуване, на изразяването на лично мнение и на свободното и открито говорене. Вдишам синьо в този център.

Съсредоточавам се върху издишането и издишам всички чувства или спомени за ситуации, в които съм се страхувал да изразя чувствата си, да кажа какво мисля.

Изричам:
Ясно изразявам съкровените си мисли и чувства.
Мога да говоря открито и свободно.
Говоря от душа.


image

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

Сега насочвам съзнанието си към шестата чакра, чакрата на третото око, и вдишам индигово синьо, красиво тъмносиньо, цвета на нощното небе, в този център на вътрешното зрение, прозренията и интуицията.

Отварям тази чакра с дъха си и, докато се отваря, тя става праг към духовното ми съзнание. Превръща се в окото, което вижда във всички посоки, показва ми как да разширя цялото си същество.

Казвам:
В хармония съм с безкрайния източник на насока.
Вярвам на интуицията си
.

image

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

Сега насочвам съзнанието си към точката непосредствено над главата ми - седмата или коронна чакра. Тук са енергийните цветове бяло, златно и аметистово. Представям си тези цветове и ги вдишам в пространството точно над главата ми. Това е мястото на моя ореол, на съзнанието ми, че съществува нещо повече от физическата реалност. Докато се фокусирам върху тази чакра, аз се вижвам в място на нищото, което е и всичко.

Това е прагът към душата ми, тук няма какво да се казва, защото това е място отвъд думите, място, където свързвам цялото си същество с Вселената.
Аз съм Вселената, неограничена и безвременна.
Аз съм онзи, който съм.


Сега си представям как излъчвам всички цветове от спектъра, всички цветове на дъгата. Виждам ги да се въртят в мен, всички цветове, които се съдържат в бялото. Аз съм блестяща бяла светлина. Превръщам се в цялата светлина. Позволявам на всички клетки и атоми в тялото ми да запомнят светлината на живота.

image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-
image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-
image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-
image http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

После, когато се чувствам готов, внимателно връщам съзнанието си обратно в стаята, знаейки, че съм свързан с Майката Земя и насочван от божествена сила.
Съсредоточен и фокусиран съм.
Няколко пъти дълбоко поемам въздух и раздвижвам пръстите на ръцете и краката си, докато отварям очи и се връщам във всекидневната реалност.

image

Филм „Пробуждение чакры” в 3 части:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=...-

image

коментар от Светлана http://bg.netlog.com/snakova:

Сега за чакра медитацията - не се смятам за специалист в тази област и мога само да споделя с теб какво практикуваме на йогата. Това, което аз знам е, че трябва много да се внимава с активирането на чакрите, защото е "нож с две остриета", по принцип има мощен, бърз ефект, но това е опасно. Според Свами Вишнудевананда " необходимата основа за успешна медитация са правилното дишане, правилни упражнения, правилна релаксация, правилно хранене и положително мислене." Йога ни учи на търпение и постоянство и затова в йога студиото ние изминаваме пътя, без да търсим бърз ефект, започваме с дихателни техники, асани / те също въздействат върху чакрите /, релаксация / в първо ниво не медитираме /, положителните мисли и санкалпите по време на релаксация, несъзнателно достигаш и до правилното хранене, концентрацията върху чакрите и чак тогава започваме с медитацията. Тази събота практикувахме " антар моуна" / медитацията на вътрешна тишина /. Та ... не знам до колко бих могла да съм ти полезна. Прочетох статията и практикуване на активиране на чакрите с партньор ми прилича на рейки, а аз нямам никаква практика с рейки. В случая използваме партьора като проводник на енергия и мое мнение е, че това трябва да не е случаен човек, а някой, който има задълбочена практика с работа с този вид енергии. Пак казвам - това е мое лично мнение, този тип пречистване и активиране на чакрите не съм практикувала, а и не бих, след като съм предупредена от инструкторката ми по йога и от литературата, която съм чела по този въпрос. Но пък всеки има свое усещане за нещата, така че - успех!



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - купить вышитое платье
17.10.2012 04:35
Уважаемые господа!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://trancesonic.je1.ru/index.php?subaction=userinfo&user=aloldilkift>benetton каталог одежды </a> кожаные куртки женские <a href=http://www.gold.co.ua/user/Fuperteponfep/>бурда платья </a> распродажа оджи <a href=http://youadler.ru/user/HoofoldiftDiz/>оджи каталог одежды </a> интернет магазин нижнего белья ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Indian importers of Kamagra </a> - viagra Kamagra discounts : where to Buy discount Kamagra without prescription : <a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>online order for Kamagra free consultation </a> - Kamagra te koop
цитирай
2. анонимен - джинсы белые купить
17.10.2012 13:31
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://on.ch.ua/user/harialmocaisa/>игры шить платья </a> штаны женские <a href=http://forum.jr-webhost.net/member.php?action=profile&uid=75246>белье женское нижнее мужское </a> мужские джинсы зауженные купить <a href=http://omapostulez.narod2.ru/>платья виктории бекхэм фото </a> кожаные куртки мужские ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Kamagra tablets acne </a> - what is Kamagra sildenafil Kamagra Oral Jelly suppliers UK stockholm hotell free Kamagra powered by phpbb : Kamagra st100 : <a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>Kamagra Generics </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg access
цитирай
3. анонимен - платья ниже колена купить
18.10.2012 02:30
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.smokinphoto.com/photographyforum/member.php?523068-BleamnFoonage>распродажа остатков </a> где купить ремень <a href=http://download-itunes2012.net/user/Hatamamma/>где купить пиджак женский </a> интернет магазин одежды твое <a href=http://olegaloce.narod2.ru/>иваново интернет магазин детской одежды </a> женские шарфы ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Oral Jelly order Kamagra tablets </a> - fast Kamagra certified Online pharmacy : Kamagra Oral Jelly suppliers usa te koop : <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>lowest price for Kamagra overnight </a> - online Kamagra prescription
цитирай
4. анонимен - дешевая обувь купить
19.10.2012 07:23
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://softmics.net/user/Oppossire/>бирюзовое платье </a> магазин мужской обуви <a href=http://www.egoza-kazan.ru/index.php?subaction=userinfo&user=dabielsembete>купить женское белье в интернете </a> поставщики бижутерии <a href=http://dejavu.ua/>обувь для купания купить </a> вязаные кофты с капюшоном ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra Cheap no rx required Canada </a> - Kamagra shop genital : Super Kamagra bargain : <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg without prescription Cheap Generic viagra </a> - Kamagra information home
цитирай
5. анонимен - купить праздничный костюм
19.10.2012 16:25
Как дела?Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://biophysics.kiev.ua/user/PeergeVen/>купить аксессуары для авто </a> шарфы мужские <a href=http://lubotin.org.ua/index.php?subaction=userinfo&user=Fenoventy>каталог одежды отто смотреть </a> шикарные платья <a href=http://dejavu.ua/>лиф платья </a> сарафан ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Give a new beginning to your relationship with Kamagra tablets </a> - Kamagra Oral Jelly orange fed ex : super online Kamagra Oral Jelly : <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Kamagra review </a> - Buy Cheap Kamagra UK
цитирай
6. анонимен - одеяла распродажа
20.10.2012 01:31
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://ellytran.com/user/empopyPherm/>интернет магазин платьев </a> зимнии куртки <a href=http://info.utk.ru/user/Ningroonits/>одевалки платья </a> детская одежда польша интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>платья короткие цены </a> интернет-магазин женской недорогой одежды ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Order Oral Jelly Buy Kamagra </a> - Kamagra Canada : Kamagra sales glasgow : <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Cheapest online pharmacy Kamagra xr </a> - Kamagra Oral Jelly review
цитирай
7. анонимен - купить сумку почтальонку
20.10.2012 03:18
Доброго времени суток!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://msknorka.ru/user/Absobbera/>шифоновые платья купить </a> нижнее белье женское <a href=http://igui.mobi/user/LeksIrreria/>купить вязанное пальто </a> платье годе <a href=http://dejavu.ua/>майки мужские купить </a> женские куртки интернет магазин ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://100mg-kamagra.blog.hr/>discount Kamagra without a prescription </a> - Kamagra Oral Jelly Online consultation : Kamagra tablets next day birth : <a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>tablets 100mg Cheap Kamagra </a> - Buy Kamagra Viagra India
цитирай
8. анонимен - айвори платья
20.10.2012 17:25
Доброго времени суток!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://www.series-planet.com/user/inereeIcorn/>gusti детская одежда интернет магазин </a> женские туфли <a href=http://vvolga.org.ua/user/adheletraidge/>купить обувь для танцев </a> интернет магазин одежды incity <a href=http://dejavu.ua/>купить пальто </a> фасоны платьев 2012 ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>purchase Kamagra on line </a> - Cheap Online Kamagra pharmacy Buy : Kamagra shelf life : <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Kamagra effect on women </a> - Kamagra USA Mexico Canada
цитирай
9. анонимен - кружевное белое платье купить
21.10.2012 02:16
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://laisha.ru/index.php?subaction=userinfo&user=Cramymnalaymn>купить дешево рубашки мужские </a> интернет-магазин купить платье <a href=http://olegaloce.narod2.ru/>ковта </a> интернет магазин детской одежды бренд <a href=http://svetlanasv.ru/user/LortViory/>интернет магазин одежды рейма </a> кожаные женские сумки ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly without prescription ajanta pharma </a> - Kamagra UK online ajanta : Kamagra without prescription overnight delivery : <a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Kamagra good as viagra </a> - Kamagra court cases
цитирай
10. анонимен - магазин одежды мужской
31.10.2012 22:41
Как дела?Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://chirpi.ru/user/Mibloulapoxia/>марк спенсер одежда каталог </a> ботинки женские <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#летние-распродажи-в-интернет-магазинах»>летние распродажи в интернет магазинах</a> купить футболку <a href=http://4key.ru/user/broonnots/>бижутерия по низким ценам </a> интернет магазин одежда украина ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>viagra valium Kamagra discreet UK Europe </a> - delivery online overnight Kamagra overnight shipping : Kamagra 100mg Online Cheap Generic viagra : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>jaya enterprises kamagra </a> - Kamagra Oral Jelly get
цитирай
11. анонимен - крым бижутерия
03.11.2012 16:28
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://worldfootball.us/forums/member.php?action=profile&uid=15261>мужские пижамы </a> мужские куртки интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>крестильное платье купить </a> три платья <a href=http://meblivsem.kiev.ua/user/BebyFosefonse/>интернет магазин сток детской одежды </a> сумки интернет магазин ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>betrouwbare site Kamagra </a> - Buy Kamagra pound : kamagra by ajanta on line : Discount for re 5 7 % <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Kamagra supplies UK </a> - Kamagra canada
цитирай
12. анонимен - Virginia Beach Roofers
05.11.2012 20:30
I like this site because of the quality of information that you provide. Please keep up such awesome content.

<a href=" http://exteriorexpertsofvirginia.com/roofers-Virginia_Beach.html ">Roofers Virginia Beach</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032325
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930